Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου. 

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρώην υπουργός και η κα Κουράκου είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η συγκεκριμένη κατηγορία τους απαγγέλθηκε στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών που είχε ανατεθεί στην εταιρεία «Thales Nederland B.V» και εκείνη, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, χρημάτισε τον Γιάννο Παπαντωνίου με τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Το αίτημα της κυρίας Κουράκου κατατέθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια και εκκρεμεί η σχετική πρόταση στον εισαγγελέα.

Τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγός του αρνούνται σθεναρά όλες τις κατηγορίες. 

Πριν λίγες ημέρες, οι ανακριτές κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου, που χειρίζονται τις δικογραφίες των εξοπλιστικών, συναντήθηκαν με δικαστικούς λειτουργούς από τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Κύπρο, στις οποίες η Ελλάδα έχει υποβάλλει αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών ενώ, όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών οδήγησε σε έρευνες και για άλλο πρόσωπο, στο εξωτερικό. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM