ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ένοχος ο Αμβρόσιος για το ομοφοβικό παραλήρημα

10

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, για τις δυο κατηγορίες που αντιμετώπιζε. 

Καταδικάστηκε για υποκίνηση σε ρατσιστική βία ή μίσος και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο μητροπολίτης καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή. 

Oι κατηγορίες αφορούσαν ομοφοβικό κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 με τον τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αντίθετη στην εισαγγελική πρόταση που ζήτησε την αθώωση του μητροπολίτη. 

Tοπικά μμε μεταδίδουν πως εντός της αίθουσας ακούστηκαν έντονες διαμαρτυρίες από υποστηρικτές του Αμβρόσιου όταν ανακοινώθηκε η απόφαση.

Λίγο νωρίτερα, απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας μετά την απολογία του, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος παραδέχτηκε τελικά ότι το επίδικο κείμενό του αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους πολιτικούς και σε όσους πολιτικούς υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία, όπως και γενικά στους ομοφυλόφιλους, διαψεύδοντας ο ίδιος την πρωτόδικη απόφαση που βασιζόταν στο σκεπτικό ότι οι επίμαχες φράσεις αφορούν μόνο τους πολιτικούς.

«Ουδέποτε όμως αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα πρόσωπα», σημείωσε ο μητροπολίτης και είπε ότι κηρύττει τον νόμο του Θεού και τον λόγο των Πατέρων.

Αναφερόμενος στη φράση απολογίας από το πρώτο δικαστήριο ότι αν είχε όπλο θα το χρησιμοποιούσε εναντίον ομοφυλόφιλων ή ακτιβιστών, είπε τώρα ότι αστειευόταν. «Τόσο αγράμματοι είναι; Δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ σοβαρού και αστείου; Διαστρέφουν, παρερμηνεύουν για να φιμώσουν όσους αντιδρούν, για να δρουν οι ίδιοι ανεξέλεγκτοι, να διαφημίζουν τα πάθη τους, να κάνουν τις παρελάσεις τους και να υβρίζουν τα θεία», σημείωσε αναφερόμενος στους μηνυτές.

Ισχυρίστηκε, πάντως, ότι διαπνέεται «από αγάπη προς τον άνθρωπο και δη τον πάσχοντα άνθρωπο -μισώ την αμαρτία, αγαπώ τον άνθρωπο», παρότι στο πρώτο δικαστήριο χαρακτήριζε ειρωνικά «αγαπούληδες» όσους μιλούν για θεό της αγάπης και όχι της τιμωρίας.

Ελλάδα
10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Την καταδίκη του σε φυλάκιση με αναστολή, θα την χρησιμοποιήσει για να το παίξει μάρτυρας που διώκεται.Αυτό που θα τον τσούξει είναι τα δέκα χιλιάρικα που θα πληρώσει, γιατί ως γνωστόν, τέτοια άτομα έχουν μάθει μόνο να εισπράττουν και ακόμα και ένα ευρώ να πληρώσουν τους κακοφαίνεται.
Είναι μια αρχή, μια πρώτη νίκη και δίνει μια μικρη ελπίδα αλλά, δυστυχώς, θα υπάρξουν και πολλοί χριστιανοταλιμπαν και πατριδοοικογενειάρχες που θα χαρακτηρίσουν *άδικη* την ποινή. Να ευχηθούμε, κανένας από αυτούς να μην επιτεθεί σε κάποι@ Ζακ στο μέλλον και να μην έχουμε αλλά τραγικά θύματα. Και να μην ξεχνάμε ότι η ποινή είναι με αναστολή και οι δολοφόνοι του Ζακ είναι ελεύθεροι.
Για μένα πιο σημαντικό και από την ίδια την απόφαση είναι η αλλαγή της στάσης του ίδιου μετά την ετυμηγορία. Και δείχνει παραστατικά πως αυτοί οι άνθρωποι κάνουν ό,τι κάνουν όταν πιστεύουν (συνήθως όχι άδικα) ότι απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας. Όταν όμως υπάρχουν οι νόμιμες συνέπειες σφίγγουν τα πράγματα και για δες πως μαλακώνουν...
Κάποιος να υπενθυμίσει στον μητροπολίτη, ότι ο Θεός που ευαγγελίζεται έδινε και ζητούσε αγάπη, χωρίς επίσης να αναφέρει ονόματα ή φύλα ή φυλές ή χρώματα δέρματος. Ούτε και αποκάλεσε κάποιον "απόβρασμα της κοινωνίας" (οποία ταπεινωσύνη από ιερωμένο...).Όπως λοιπόν ο του Θεού λόγος αγάπης είχε τον κοινωνικό του αντίκτυπο "ανώνυμα", έτσι και του μητροπολίτη ο δικός του τάχα "άνευ συγκεκριμμένων ονομάτων" λόγος μίσους, υποδαυλίζει ανάλογες συμπεριφορές.Τά άλλα είναι φθηνές δικαιολογίες και κουτοπονηριές. Γιατί όταν η Πολιτεία - δηλαδή όλοι μας - τον πληρώνει για το επάγγελμά του, οφείλει να σέβεται κάποια όρια. Αλλιώς, απλά έλλειμμα σοβαρότητας και περίσσευμα σοβαροφάνειας.
Επιτέλους! Φοβόμουν ότι θα συμφωνούσαν με τον εισαγγελέα. Τώρα υπάρχει δεδικασμένο bitches... για να προσέχετε στο εξής πώς μιλάτε για τους ανθρώπους, μέσα κι έξω από τα μαγαζιά σας.