Απολογία Αμβρόσιου: Κηρύττω τον νόμο του Θεού - Το δικαστήριο δε μπορεί να με κρίνει

Απολογία Αμβρόσιου: Κηρύττω τον νόμο του Θεού - Το δικαστήριο δε μπορεί να με κρίνει Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με την απολογία του μητροπολίτη Αμβρόσιου, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, για ένα ομοφοβικό και ρατσιστικό άρθρο που είχε ανεβάσει στο προσωπικό του ιστολόγιο. Ο μητροπολίτης κατηγορείται για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Όπως μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος παραδέχτηκε, στην απολογία του ενώπιον των δικαστών του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, ότι καταφερόταν εναντίον ομοφυλόφιλων.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας παραδέχθηκε στους δικαστές ότι αναφερόταν σε ομοφυλόφιλους πολιτικούς, πολιτικούς που υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία αλλά και γενικά στους ομοφυλόφιλους. 

«Ουδέποτε όμως αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα πρόσωπα», πρόσθεσε ο μητροπολίτης, υποστηρίζοντας ότι κηρύττει «τον νόμο του Θεού και τον λόγο των Πατέρων».

Υπενθυμίζεται πως η πρωτόδικη απόφαση βασίστηκε στο σκεπτικό ότι οι επίμαχες φράσεις αφορούσαν μόνο σε πολιτικούς. 

  

Στο επίμαχο κείμενο, ο μητροπολίτης χαρακτήριζε τους ομοφυλόφιλους «αποβράσματα» και «μη ανθρώπους», παρακινώντας τους αναγνώστες του να τους απομονώσουν και να τους «φτύσουν», αλλά το μονομελές πλημμελειοδικείο Αιγίου είχε αθωώσει, πρωτόδικα, τον μητροπολίτη.

Αναφερόμενος στη φράση απολογίας από το πρώτο δικαστήριο που είχε δηλώσει ότι αν είχε όπλο θα το χρησιμοποιούσε, σήμερα υποστήριξε ότι «αστειευόταν».

«Τόσο αγράμματοι είναι; Δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ σοβαρού και αστείου; Διαστρέφουν, παρερμηνεύουν για να φιμώσουν όσους αντιδρούν, για να δρουν οι ίδιοι ανεξέλεγκτοι, να διαφημίζουν τα πάθη τους, να κάνουν τις παρελάσεις τους και να υβρίζουν τα θεία», πρόσθεσε ο μητροπολίτης. 

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι διαπνέεται «από αγάπη προς τον άνθρωπο και δη τον πάσχοντα άνθρωπο». «Μισώ την αμαρτία, αγαπώ τον άνθρωπο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αμβρόσιος.

Ο μητροπολίτης υποστήριξε κατά την απολογία του ότι είχε γράψει το επίμαχο κείμενο πριν ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης και «συνεπώς η συμβίωση ανθρώπων του ιδίου φύλου ήταν ποινικό αδίκημα», κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος μητροπολίτης διάβασε επανειλημμένως αποσπάσματα του αποστόλου Παύλου: «Εάν καταδικάσετε τον Απόστολο Παύλο, τότε λογικό είναι να καταδικάσετε και εμένα», είπε.

Τα Σόδομα και τα Γόμορρα καταστράφηκαν από φωτιά εξ ουρανού. Το σύμφωνο συμβίωσης νομιμοποιεί τον σοδομισμό, είναι εναντίον του λόγου του Θεού», πρόσθεσε.

«Η σημερινή ημέρα είναι η πιο ιστορική ημέρα της ζωής μου. Για την αγάπη του Χριστού διώκομαι. Ο λόγος μου είναι συμβολικός, μεταφορικός, σκοπός μου ήταν να ενημερώσω», υποστήριξε ο μητροπολίτης που δεν δίστασε ωστόσο να υποστηρίξει ότι οι ομοφυλόφιλοι «προσβάλλουν τα θεία».

«Το δικαστήριο δεν έχει την αρμοδιότητα να με κρίνει ως επίσκοπο και δεν καταλαβαίνω γιατί σήμερα κατηγορούμαι».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM