Ποινές κάθειρξης με αναστολή για τις προμήθειες των υποβρυχίων

Ποινές κάθειρξης με αναστολή για τις προμήθειες των υποβρυχίων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ποινές κάθειρξης 5 έως 20 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 21 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων.

Η δικογραφία αφορά σε αδήλωτα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν για την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων από την γερμανική HDW -Ferrostaal στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ την περίοδο που υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ωστόσο για τους 20 εξ αυτών, το δικαστήριο χορήγησε στην έφεση αναστέλλουσα δύναμη και έτσι δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή. 

Η εξαίρεση έγινε για τον Γαλλοελβετό τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ που πριν από δύο μήνες έσπασε το «βραχιολάκι εντοπισμού» και καταζητείται από τις αρχές. Ο Όσβαλντ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.

Εγγύηση «μαμούθ» για τον πρώην πρόεδρο των ναυπηγείων

Η μεγαλύτερη ποινή, 20 ετών, επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ που θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για να παραμείνει ελεύθερος. Στον κ. Εμμανουήλ απαγορεύτηκε παράλληλα η έξοδος από τη χώρα και του επιβλήθηκε η τακτική εμφάνιση του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. 

Ίδιοι περιοριστικοί όροι και εγγύηση 500.000 ευρώ, επιβλήθηκαν και στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντό σε κάθειρξη 15 ετών και θα πρέπει να καταβάλλει εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της διεύθυνσης εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη ενώ στον αντιπρόσωπο των εξοπλιστικών στην Ελλάδα, Παναγιώτη Ευσταθίου, επιβλήθηκε ποινή 9 ετών με απαγόρευση εξόδου από την χώρα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ