«Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά»: Τα τελευταία λόγια του Ζαφειρόπουλου στους εκτελεστές του

«Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά»: Τα τελευταία λόγια του Ζαφειρόπουλου στους εκτελεστές του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τις τελευταίες, δραματικές στιγμές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, περιέγραψε σήμερα η σύζυγός του δολοφονηθέντα δικηγόρου, κατά την κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά» είπε ο γνωστός ποινικολόγος στους εκτελεστές τους, σύμφωνα με τη σύζυγό του Βικτώρια Γριμάνη, με έναν από αυτούς να απαντά στο θύμα του «Όχι. Πρέπει να "φύγει" το μήνυμα».

Η κα Γριμάνη είπε στην κατάθεση της ότι ο άνδρας της δεν είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν ούτε φοβόταν για τη ζωή του. Άλλωστε στο δικηγορικό του γραφείο δεν είχε εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας ή κάποιο σύστημα συναγερμού. 

Ωστόσο το βράδυ πριν τη δολοφονία του, είχε αναφέρει πως είχε παρατηρήσει ύποπτη κινητικότητα έξω από το σπίτι τους, και συγκεκριμένα ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα ότι ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του ποινικολόγου.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν σήμερα και οι υπόλοιποι συγγενείς του θύματος και όλοι συνέδεσαν το έγκλημα με τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αριστείδη Φλώρου. 

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa – Hellas Power στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ.Αντωνόπουλου ενώ διαχειριζόταν υπόθεση και του πατέρα του Αριστείδη Φλώρου, Αχιλλέα. 

  

Ο 34χρονος κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Μικέλα Καστριότ, διαμαρτυρήθηκε για εξάντληση από την παρατεταμένη κράτησή του, στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Καστριότ μαχαίρωσε στις 14 Ιανουαρίου, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον συγκατηγορούμενό του Αρμπέρ Μπάκο που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών.

Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε στην Ε' πτέρυγα των φυλακών, όπου ο Μπάκο είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Δομοκού. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση Αντωνόπουλου, ο δράστης είχε υποστηρίξει ότι εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου που του είχε αναθέσει ο Αριστείδης Φλώρος.

Από την πλευρά ο Φλώρος είχε ισχυριστεί ότι ουδέποτε είχε δώσει τέτοια εντολή, αλλά αντιθέτως εκβιάστηκε από τους δράστες για να καταθέσει 5 εκατομμύρια ευρώ ώστε να αναιρέσουν τις καταθέσεις τους «και να πουν την αλήθεια».

Ο Αριστείδης Φλώρος ήταν παρών, σήμερα, στη δίκη καθώς είναι μάρτυρας στην υπόθεση.

Ο Καστριότ ζήτησε από την έδρα ολιγοήμερη διακοπή λόγω «κακής ψυχολογικής κατάστασης» αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Τελικά τόσο αυτός όσο και άλλοι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη διαδικασία, εκτοξεύοντας ύβρεις προς τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την οικογένεια του Ζαφειρόπουλου.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος ζήτησαν τη διεξαγωγή της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα που θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και το εδώλιο των κατηγορουμένων και η δίκη διεκόπη έως τις 15 Φεβρουαρίου καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί μεγαλύτερη αίθουσα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ