Μάτι: Με ένα συγκινητικό βίντεο, οι νέοι της περιοχής μας θυμίζουν την τραγωδία

Μάτι: Με ένα συγκινητικό βίντεο, οι νέοι της περιοχής μας θυμίζουν την τραγωδία Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ
0

Ένα βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι νέοι από το Μάτι Αττικής με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την τραγωδία. 

Στο διάρκειας 7 λεπτών οι κάτοικοι της περιοχής ξεδιπλώνουν τις επώδυνες αναμνήσεις τους. «Μέχρι να προλάβω να φτάσω εδώ πέρα οι μητέρα μου είχε καεί», αναφέρει ένας από τους συμμετέχοντες μπροστά από ένα καμένο σπίτι. 

Οι δημιουργοί του βίντεο θέτουν ερωτήματα όπως «χάσαμε τους ανθρώπους μας ενώ όλα έγιναν όπως έπρεπε; Καήκαμε επειδή αψηφήσαμε τη φωτιά; Πενθούμε γιατί οι δρόμοι ήταν στενοί; Πνίγηκαν άνθρωποι γιατί δεν υπήρχαν έξοδοι προς τη θάλασσα;»

Παράλληλα παραθέτουν αποσπάσματα από την πραγματογνωμοσύνη αλλά και αποσπάσματα από δηλώσεις που γίνονταν την ώρα της πυρκαγιάς με λάθος εκτιμήσεις για την έκτασή της. 

Ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής αναφέρει πως εγκλωβίστηκε στο σπίτι του και ξεκίνησε να τηλεφωνεί σε όλους τους φορείς. Δεν του απάντησε κανείς.

«Ευτυχώς που δεν μου απάντησε κανείς, γιατί θα με είχαν οδηγήσει εκεί που οδήγησαν και τους άλλους 100. Μέσα την καρδιά της φωτιάς.» 

«Δεν μου πέρασε από το μυαλό πως θα ήμασταν τόσο πολύ αβοήθητοι», ανέφερε κάτοικος της περιοχής η οποία είχε καταφύγει στη θάλασσα και έχασε τον γιο της και την φίλη της. 

«Δεν ξεχνώ», φωνάζουν οι νέοι της περιοχής στο τέλος ενός μονολόγου που εμπεριέχεται στο επτά λεπτών βίντεο το οποίο κλείνει με τη φράση «Το Μάτι κάηκε από τη φωτιά, εμείς επειδή ήμασταν μόνοι». 

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ