Σεισμός

Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης

Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης Facebook Twitter
5

Πέθανε απόψε ο Θέμος Αναστασιάδης, σε ηλικία 61 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, πέθανε σε νοσοκομείο της Ζυρίχης στην Ελβετία. ενάμιση χρόνο μετά τη διάγνωσή του με την ασθένεια.

Τα τελευταία χρόνια ο Θέμος Αναστασιάδης ζούσε μόνιμα στην Ελβετία αλλά καθώς είχε επιβαρυνθεί η υγεία του είχε διακόψει την αρθρογραφία του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις.

«Το ΘΕΜΑ πενθεί την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη. Άφησε την τελευταία του πνοή απόψε το βράδυ μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο», ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιανουαρίου 1958.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός - οικονομικός συντάκτης σε γνωστές εφημερίδες όπως «Το Βήμα», η «Ελευθεροτυπία» και «Η Καθημερινή». Για σύντομο διάστημα εργάστηκε και στην ΕΡΤ ως παρουσιαστής εκπομπής ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, παρουσιάζοντας τα talk show Νοκ Άουτ και Μπίλιες.

Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του υπήρξε η βραδινή εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία αρχικά προβαλλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή χιουμοριστικών και αιχμηρών αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2005 εκδόθηκε πρώτη φορά η δική του εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα» μαζί με τους Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και Τάσο Καραμήτσο.

Ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Η ανακοίνωση της ιστοσελίδας Πρώτο Θέμα:

 

Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης Facebook Twitter

Με αβάσταχτη οδύνη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της εφημερίδας μας αποχαιρετά τον εμπνευστή, δημιουργό, φίλο, συνάδελφο και πάνω από όλα αδελφό μας Θέμο.

Τον Θέμο μας που δεν θα είναι πια κοντά μας, συμπαραστάτης σε χαρές και λύπες, στήριγμα στα ξενύχτια και τις αγωνίες μας, ενεργά συμμέτοχο και με αδιάλειπτη ψυχική κατάθεση στο κυνήγι της είδησης και της δημοσιογραφικής αποκάλυψης.

Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο εδώ και ενάμιση χρόνο, αντιμετωπίζοντας θαρραλέα και με αξιοπρέπεια το άδικο χτύπημα της μοίρας ως μαχητής που έδωσε αγώνες σε όλη του τη ζωή.

Άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγο στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν σε ηλικία 61 ετών.

Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Θέμος σε όλους μας, στην εφημερίδα που ο ίδιος δημιούργησε αλλά κυρίως στην αγαπημένη του οικογένεια. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, ακόμα και τις δυσκολότερες, ήταν παρών στην εφημερίδα, τόσο με τα διεισδυτικά του κείμενα όσο και με τις εμπνευσμένες συμβουλές προς τους συνεργάτες του. Για μας είναι κομμάτι της ζωής μας.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι ο άνθρωπος που με ηρεμία, χιούμορ, διεισδυτικότητα, συντροφικότητα, αλληλεγγύη συνόδεψε τις πιο όμορφες στιγμές που σημάδεψαν καθοριστικά τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Στο καλό Θέμο. Με συντριβή σε αποχαιρετούμε. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Ελλάδα
5

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος που είχε χρόνια μπροστά του, είναι βέβαια λυπηρό. Για αυτό και μόνο. Γιατί είχε χρόνια να αλλάξει μυαλά, και να μη γλύφει σε κάθε ευκαιρία τους χρυσαυγίτες όπως έκανε...
Δε μπορώ να πω ότι μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής, αλλά ούτε μπορώ να πω ότι τον αντιπαθούσα. Αλλά είναι από τους ανθρώπους, που άμα σου ανακοινώσουν ότι πέθαναν σου είναι δύσκολο να το πιστέψεις. Το ίδιο θα ίσχυε και για τον Λαζόπουλο π.χ..Βέβαια, είχε αλλάξει η εικόνα του τα τελευταία χρόνια, γιατί στις εκπομπές του το 2017 φαινόταν αρκετά αδυνατισμένος σε σχέση με παλιότερα. Anyway, RIP.
Βέβαια μας είχατε συνηθίσει σε πιο ριζοσπαστικές νεκρολογίες από τότε με τον Κουρή... Θέλω να πω, ήταν μια απολύτως διφορούμενη προσωπικότητα που τα τελευταία χρόνια της δουλειάς του απασχόλησε ποικιλοτρόπως τη δημόσια σφαίρα, τι ίντερνετ και τη δικαιοσύνη. Οπότε το βιογραφικό που μας παρουσιαζετε εδώ φαντάζει κάπως "στεγνό' σε σχέση με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καν η λέξη από "κ".