Κινητοποιήσεις στα ΕΛΤΑ για το σχέδιο κλεισίματος καταστημάτων

Κινητοποιήσεις στα ΕΛΤΑ για το σχέδιο κλεισίματος καταστημάτων Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
2

Με κινητοποιήσεις θα απαντήσουν οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ σε σχεδιαζόμενες αλλαγές στη λειτουργία των ταχυδρομείων αλλά και στο εργασιακό δυναμικό. 

Το πλάνο των αλλαγών έχει προτείνει η Pricewaterhousecoopers.

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο και απεργία την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου. Τα ΕΛΤΑ απασχολούν 6.000 άτομα. 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η νέα διοίκηση καλείται να εφαρμόσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ μέσα στην επόμενη τριετία και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπερταμείου, το οποίο και ελέγχει το 90% της εταιρείας.

Στόχος των αλλαγών είναι να κλείσει η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα των ΕΛΤΑ, η οποία αγγίζει τα 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα από το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, τα ΕΛΤΑ διεκδικούν περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο για τις υπηρεσίες του την προηγούμενη πενταετία.

Το σχέδιο της προβλέπει μείωση των λειτουργικών εξόδων με κλείσιμο 215 καταστημάτων σε όλη τη χώρα και ταυτόχρονα απόλυση περισσότερων από 2.000 εργαζομένων

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Οκ, 3 ερωτήσεις. 1ον γιατί οι διανομείς των ΕΛΤΑ στην περιοχή μου, τελειώνουν στο 4ωρο ενώ, οι ιδιωτικοί κούριερς είναι όλη μέρα μέσα στο άγχος και τα νεύρα. 2ον αν αύριο μια DHL ή μια Γενική Ταχυδρομική πει ότι προχωρά σε εξορθολογισμό προσωπικού και καταστημάτων γιατί "μπαίνει μέσα", οι υπάλληλοί της θα κάνουν κινητοποιήσεις; 3ον 80 εκατομμύρια ετησίως; Αλήθεια τώρα;