Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα έως το πρωί της Κυριακής θα προκαλέσει η κακοκαιρία  που πλήττει την Ελλάδα ενώ καταγράφονται και πολλοί κεραυνοί.

 

Το βαρομετρικό χαμηλό που από το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο, επηρεάζει με σημαντικές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις, και καταιγίδες την κεντρική και νότια χώρα.

 

Σύμφωνα με το meteo έως το βράδυ του Σαββάτου, βροχοπτώσεις αναμένονται στη Νότια Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο, το Νότιο Ιόνιο και τις παράκτιες προς αυτά περιοχές.

 

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της νότιας, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και Θεσσαλίας.

 

Από το βράδυ του Σαββάτου 12/01 έως το πρωί της Κυριακής 13/01 τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά.

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη έως το πρωί του Σαββάτου 12/01 δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 9 στο Αιγαίο.

 

Στους Χάρτες  φαίνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και τα φαινόμενα που θα λάβουν χώρα  από τις πρώτες ώρες έως και το πρωί του Σαββάτου 12/01, και από το πρωί του Σαββάτου 12/01 έως και τις πρώτες ώρες της Κυριακής 13/01.

 

 

 

 

 

Στον Πίνακα 1 τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί meteo.gr (http://www.meteo.gr/observationsFull.cfm) έως τις 20:30 περίπου, και στον χάρτη ου ακολουθεί παρουσιάζονται οι κεραυνοί που καταγράφηκαν από το δίκτυο καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 21:00.

 

 

 

 

 

Το σύστημα θα κινηθεί σταδιακά ανατολικά και θα προκαλέσει ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες έως και το πρωί της Κυριακής 13/01.