Γεροβασίλη κατά ΜΑΤ για τους τραυματισμούς διαδηλωτών στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών

Γεροβασίλη κατά ΜΑΤ για τους τραυματισμούς διαδηλωτών στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σκληρή ανακοίνωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τη συμπεριφορά ανδρών των ΜΑΤ στο σημερινό συλλαλητήριο από δασκάλους και καθηγητές στο Σύνταγμα. 

Tα συγκεκριμένα επεισόδια έγιναν όταν η κεφαλή της πορείας έφθασε σε σημείο που ήταν σταθμευμένες τρεις κλούβες των ΜΑΤ οι οποίες εμπόδιζαν τους διαδηλωτές να κινηθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Μια ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να κουνήσει τις κλούβες με την αστυνομία να απαντά με «τυφλή» χρήση χημικών. 

Γεροβασίλη κατά ΜΑΤ για τους τραυματισμούς διαδηλωτών στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών Facebook Twitter
EUROKINISSI
Γεροβασίλη κατά ΜΑΤ για τους τραυματισμούς διαδηλωτών στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών Facebook Twitter
EUROKINISSI

Η Όλγα Γεροβασίλη κάνει λόγο για «απαράδεκτες και πολιτικές επικίνδυνες» ενέργειες σχολιάζοντας  το «τυφλό» χτύπημα κατά διαδηλωτών με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Από τη χρήση των χημικών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελλής καθώς η Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. 

 Η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως «τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές» δεν είναι «ανεκτές». 

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί έρευνα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη: 

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM