Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά την κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά την κακοκαιρία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την τελευταία, σφοδρή κακοκαιρία, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη.

Όπως εξήγησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτό έγινε ώστε να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά κενά που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια και εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει διάρκεια ενός μήνα και θα λήξει στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο διευθυντής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το αίτημα υποβλήθηκε στις 4 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία συνεχίστηκαν μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Όπως επισήμανε ο κ. Στεργιάδης, ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε το σχετικό αίτημα για να καλύψει χρηματοδοτικά κενά που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας (π.χ από την ενοικίαση ειδικών μηχανημάτων) αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης διευκολύνει άλλωστε τον δήμο και στην κάλυψη άλλων αναγκών ενόψει του υπόλοιπου χειμώνα, όπως είναι η προμήθεια αλατιού.

Οι τοπικές αρχές διαβεβαιώνουν ωστόσο πως τα προβλήματα που προκάλεσε ο χιονιάς, έχουν ξεπεραστεί σχεδόν σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM