Κακοκαιρία Τηλέμαχος - Χιονίζει στην Κηφισιά, το Μαρούσι και την Άνοιξη

Κακοκαιρία Τηλέμαχος - Χιονίζει στην Κηφισιά, το Μαρούσι και την Άνοιξη Facebook Twitter
0

Στην Αττική έφτασε η κακοκαιρία «Τηλέμαχος», και σε Κηφισιά, Μαρούσι, Άνοιξη και περιοχές των βορείων προαστίων χιονίζει ανά διαστήματα.

Η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί σε μερικές ώρες ενώ υπάρχουν προβλέψεις για χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας.

Καθώς η χιονόπτωση είναι έντονη από την Κηφισιά και βορειότερα έχουν ληφθεί τα πρώτα μέτρα από την τροχαία για την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφαλή κίνηση των οχημάτων.

Από τις 7 το βράδυ διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στην Μάνδρα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τα προβλήματα που ίσως προκαλέσει η νυχτερινή χιονόπτωση στην αυριανή κινητικότητα των μαθητών προς και από τα σχολεία τους κατά περιοχή, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει συνεχώς μέσω της ιστοσελίδας της ανάλογα με την ροή της πληροφόρησης που έχει από τους δήμους για την λειτουργία των σχολείων.

Στο μεταξύ, στους 23 ανέβηκε ο αριθμός των δήμων, των οποίων τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο. Ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε συνάρτηση με τα καιρικά φαινόμενα Συγκεκριμένα:

Στον Κεντρικό Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης και Γαλατσίου.

Στον Βόρειο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Παπάγου-Χολαργού

Στον Νότιο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Αλίμου

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα (θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη), Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδας, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους: Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Σπετσών και Σαλαμίνας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ