Απίστευτη καταγγελία: Μαιευτήρας ζητούσε φακελάκι ανάλογα με τα κιλά του μωρού

Απίστευτη καταγγελία: Μαιευτήρας ζητούσε φακελάκι ανάλογα με τα κιλά του μωρού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παράνομη δράση ενός μαιευτήρα - γυναικολόγου που απαίτησε πρόσφατα φακελάκι από φτωχό σύζυγο ο οποίος αγωνιούσε για τη γυναίκα του στη ΜΕΘ και το νεογέννητο παιδί τους, καταγγέλλει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο γιατρός εργάζεται σε ΜΕΘ δημοσίου Νοσοκομείου.

Ο πατέρας κατήγγειλε πως ο εν λόγω γιατρός υπολογίζει το φακελάκι που θα πάρει ανάλογα με τα κιλά του μωρού: ζητά προκαταβολικά 1000 ευρώ και στη συνέχεια 1000 ευρώ για κάθε κιλό του μωρού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά του γιατρού και προαναγγέλλει πως θα παρέμβει κατά τα προβλεπόμενα. 

«Εκείνο όμως που μου είπε ήταν ότι ο γιατρός τού ζήτησε προκαταβολικά 1.000 ευρώ για την εισαγωγή και μετά τον τοκετό ένα ποσό ίσο με «τα κιλά του νεογέννητου». Εμεινα εμβρόντητος από τον ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο καθορισμού του ποσού για το «φακελάκι»! Το μωρό γεννήθηκε 2,1 κιλά και ο κ. Χ ήταν μάλλον ευχαριστημένος, θεωρώντας ότι το επιπλέον «φακελάκι» θα του κόστιζε 2×100 = 200 ευρώ, μέχρι που ο γιατρός τού έκανε σαφές ότι δεν παίζει με πενταροδεκάρες και εννοούσε το βάρος του μωρού σε χιλιάρικα – 2.000 ευρώ!», αναφέρει ο κ. Αναγνωστόπουλος. 

«Ο κ. Χ αντέδρασε κάπως αλλά τελικά συμφώνησε, δεδομένου ότι υπήρξαν σοβαρές επιπλοκές στη γέννηση, οπότε αναγκάστηκαν να κρατήσουν τη σύζυγό του στην Eντατική για κάποιες ημέρες. Προσπάθησα να τον πείσω να καταγγείλει το συμβάν στην αστυνομία, αλλά ο κ. Χ ούτε που το συζήτησε, φοβούμενος για τυχόν επιπτώσεις στη φροντίδα της συζύγου του. Ενώ γινόταν η σχετική συζήτηση, βλέπω τον κ. Χ και τη γυναικαδέλφη του να σηκώνονται και να αρχίζουν να συνομιλούν με αγωνία με κάποιον, ο οποίος μόλις είχε εμφανιστεί στο σαλονάκι αναμονής. Ο ίδιος άκουσα τον κύριο αυτό να λέει στον κ. Χ: «Πάμε καλά, η γυναίκα σου θα βγει από την Eντατική». Ο κ. Χ μίλησε χαμηλόφωνα και δεν μπόρεσα να ακούσω τι είπε. Μόλις απομακρύνθηκε ο εν λόγω «γιατρός», ο κ. Χ επέστρεψε στο κάθισμα πλάι μου και μου λέει: «Τον βλέπετε; Αυτός είναι ο γιατρός που ενώ ποτέ δεν τον βρίσκεις τα Σάββατα, σήμερα ήρθε και με αναζήτησε για να εισπράξει! Του είπα ότι δεν κατάφερα να συγκεντρώσω το ποσό επειδή ήταν μεγάλο, αλλά σε 2-3 ημέρες θα το έχω να του το δώσω και ο γιατρός συμφώνησε και έφυγε».

Ο φτωχός πατέρας ήταν έτοιμος να χρεωθεί για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του γιατρού, την ίδια στιγμή που η γυναίκα του κινδύνευε στην Eντατική και το νεογέννητο παιδί τους ήταν στη θερμοκοιτίδα.

Ο Σύλλογος διαμηνύει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε παρόμοιες πρακτικές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ