ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πέθαναν αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι τους: Η τραγική ιστορία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από τον Βόλο

Πέθαναν αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι τους: Η τραγική ιστορία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από τον Βόλο Facebook Twitter
0

Νεκρό βρέθηκε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Μία γυναίκα 74 ετών και ο 68χρονος σύζυγός της βρέθηκαν αγκαλιασμένοι, νεκροί, από την κοινωνική λειτουργό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο «Ταχυδρόμος», η κοινωνική λειτουργός επισκέφθηκε χθες το σπίτι του ζευγαριού, για να τους ρωτήσει τι χρειάζονταν ενόψει των εορτών. Όμως μπαίνοντας στον χώρο, τους βρήκε νεκρούς, ξαπλωμένους και αγκαλιασμένους στο κρεβάτι τους. 

Αμέσως κλήθηκε στο σημείο ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ έσπευσαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Οι αξιωματικοί έλεγξαν εξονυχιστικά όλα τα δεδομένα, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Την έρευνα έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα νοτίου Πηλίου ενώ έχει διαταχθεί και η διενέργεια νεκροτομής και νεκροψίας. 

Το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και ήταν αποκομμένο από την τοπική κοινωνία. Για αυτόν τον λόγο, υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το επισκέπτονταν σχεδόν σε καθημερινή βάση, εδώ και 12 μήνες. 

Τον τελευταίο καιρό, η γυναίκα είχε χάσει απότομα πολύ βάρος, λόγω προβλημάτων υγείας, και δυσκολευόταν να σιτιστεί ενώ οι συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι ήταν κακές. 

Εκτός από την 74χρονη και ο άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα αλλά κανείς τους δεν είχε βοήθεια από το οικογενειακό τους ή το φιλικό τους περιβάλλον. 

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», γνώριζαν από καιρό για τις δύσκολες συνθήκες και πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, είχαν μεταφέρει την ηλικιωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Στις αρχές του 2018, οι εργαζόμενοι του προγράμματος είχαν παρέμβει, ώστε η 74χρονη να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Βόλου αλλά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκείνη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τους παρείχε ρούχα, σκεπάσματα, φάρμακα και φαγητό, αλλά το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα είχαν αυξηθεί.

Οι υπάλληλοι επιχείρησαν να παρέμβουν και δεύτερη φορά για την φιλοξενία της 74χρονης σε κάποιο ίδρυμα. Μάλιστα, πριν μερικές μέρες είχαν λάβει θετική απάντηση από το Γηροκομείο Καναλίων, ότι υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι.

Όμως η 74χρονη δεν πρόλαβε να μεταφερθεί εκεί και πέθανε, όπως όλα δείχνουν, μαζί με τον σύζυγό της στο ίδιο κρεβάτι. 

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του σχεδόν ταυτόχρονου θανάτου των δύο συζύγων. 

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM