Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έχουν μεταβεί μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie και άλλοι συνεργάτες της εταιρείας.

 

Ο εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για όλους, καθώς κατηγορούνται για απάτη, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

 

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν από τους δικαστές για να διατυπώσουν τη θέση τους, πριν το Δικαστικό Συμβούλιο πάρει την τελική απόφαση για την απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα. 


Από την οικογένεια, εμφανίστηκαν ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ενώ το παρών έδωσε και η πρώην αντιπρόεδρος της Folli Follie Καίτη Κουτσολιούτσου που βρισκόταν στο Χονγκ Κονγκ το τελευταίο διάστημα.

 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην υπόθεση της Folli Follie καθώς στις αρχές του Δεκεμβρίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 7 άτομα.

 

Η δίωξη στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τριών μελών του ΔΣ , του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και ) του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

 

Πρόκειται για τα συνολικά 10 άτομα για τα οποία ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

 

Τα πρόσωπα αυτά είχαν κληθεί ως ύποπτοι και κατέθεσαν υπομνήματα εξηγήσεων τα οποία προφανώς δεν έπεισαν τον εισαγγελέα να μην προχωρήσει στην άσκηση δίωξης.

 

Η έρευνα για την εταιρία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με αρχικό υλικό μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από την Folli Follie, όπως ταμειακά διαθέσιμα κ.ά..

 

Η Επιτροπή στρεφόταν κατά της εταιρίας επίσης και για «παρεμπόδιση ελέγχου» ο οποίος ξεκίνησε μετά την δημοσιοποίηση έκθεση του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM), σύμφωνα με την οποία κάποια από τα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group δεν ήταν ακριβή.

 

Ο εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα και για άλλα αδικήματα, οπότε αναμένεται εκ νέου κλήτευση υπόπτων.