Κατεβαίνουν στους δρόμους οι αγρότες - Πού στήνουν μπλόκα τη Δευτέρα

Κατεβαίνουν στους δρόμους οι αγρότες - Πού στήνουν μπλόκα τη Δευτέρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατεβαίνουν τη Δευτέρα οι αγρότες, μετά την άκαρπη συνάντηση της Παρασκευής με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη.

Τα τρακτέρ θα βγουν αύριο στους δρόμους στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στα Φάρσαλα και στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα. 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αγρότες ζητούν παρέμβαση της Πολιτείας για τις χαμηλές τιμές σε αρκετά προϊόντα όπως το βαμβάκι και το γάλα, καθώς και όριο ακατάσχετου λογαριασμού στα 12.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. 

Παράλληλα, απαιτούν απαλλαγή φόρου από το πετρέλαιο. 

«Τη Δευτέρα θα βγουν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία ξεκινώντας το χορό των κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή των αγροτών της περιοχής ώστε τα άμεσα αιτήματα που έχουμε να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση», είχε διαμηνύσει την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας.

«Οι απαντήσεις που πήραμε όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να μη στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία, αλλά και να στηρίξει άλλα συμφέροντα σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών», πρόσθεσε. 

Τι υποστηρίζει το υπουργείο

Ο αρμόδιος υπουργός ισχυρίστηκε από την πλευρά του ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών έχουν ήδη επιλυθεί ενώ «κάποια άλλα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και της επίλυσης». «Κάποια άλλα, θεωρώ, ότι είναι κάπως υπερβολικά για τις δεδομένες συνθήκες που έχει η οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία, πρόσθεσε ο κ. Αραχωβίτης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ