Πες μου τι βλέπεις από το παράθυρο: Πώς η Δίωξη έσωσε μια αιχμάλωτη, κακοποιημένη γυναίκα

Πες μου τι βλέπεις από το παράθυρο: Πώς η Δίωξη έσωσε μια αιχμάλωτη, κακοποιημένη γυναίκα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τις εφιαλτικές στιγμές αιχμαλωσίας μιας γυναίκας, στα χέρια ενός άνδρα που είχε γνωρίσει μέσω Facebook, φέρνει σήμερα στο φως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Η 43χρονη από την Βουλγαρία ζούσε στην Ελλάδα και επικοινωνούσε για καιρό, μέσω Facebook, με τον ομοεθνή της που διέμενε στη Γερμανία. Η γυναίκα αποφάσισε τελικα να ταξιδέψει στο Κίελο, πρωτεύουσα του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν για να τον γνωρίσει από κοντά.

Ο 32χρονος Βούλγαρος αιφνιδίασε την γυναίκα και την φυλάκισε σε ένα διαμέρισμα κακοποιώντας την σχεδόν καθημερινά. Ύστερα από ημέρες, τον έπεισε να την αφήσει να μιλήσει με την 24χρονη κόρη της στην Ελλάδα, δήθεν για να της ζητήσει χρήματα.

Η 43χρονη αποκάλυψε στο παιδί της όλα όσα της είχαν συμβεί και η κόρη της κατήγγειλε την υπόθεση στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Η γυναίκα κατάφερε να ενημερώσει την κόρη της χωρίς να το αντιληφθεί ο βασανιστής της, υποστηρίζοντας πως το παιδί μιλούσε μόνο ελληνικά - γλώσσα που δεν μιλούσε ο δράστης. 

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν «προσεγγιστικά» το στίγμα και στις επόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες της γυναίκας με την κόρη της, καταστρώθηκε επιχείρηση για την απελευθέρωση της.

Η 43χρονη, εξήγησε στην κόρη της τι έβλεπε έξω από το παράθυρο του διαμερίσματος στο οποίο κρατείτο αιχμάλωτη. Η περιγραφή ενός αγάλματος σε συνδυασμό με την χρήση των Google Maps έδωσαν τελικά τα απαραίτητα στοιχεία στους αστυνομικούς, που βρήκαν τελικά την ακριβή τοποθεσία. 

Η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τις γερμανικές αρχές και την 21η Νοεμβρίου, οι αξιωματικοί συνέλαβαν τον δράστη και απελευθέρωσαν την 43χρονη που φιλοξενείται προσωρινά σε κοινωνικές υπηρεσίες της Γερμανίας, έως ότου επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και ο 32χρονος είναι τώρα αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης και κακοποίησης. Ένα από τα πιθανά σενάρια που εξετάζουν οι αρχές θέλει τον 32χρονο να σκόπευε να εξωθήσει την γυναίκα στην πορνεία. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ