Ποιοι θα αποφασίσουν για τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΕΜΣΤ

Ποιοι θα αποφασίσουν για τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΕΜΣΤ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανακοινώθηκε, σήμερα, η σύνθεση της επιτροπής που θα αξιολογήσει τους υποψήφιους για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η προθεσμία υποβολής φακέλων υποψηφιότητας έληξε το βράδυ της Πέμπτης. 

  

Η πενταμελής επιτροπή με «προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους στον χώρο του Πολιτισμού και των Καλών Τεχνών» αποτελείται αποκλειστικά από άνδρες, μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ, διευθυντές μουσείων και πολιτισμικών οργανισμών που εποπτεύονται από το υπουργείο.

Η επιτροπή συγκροτήθηκε με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνης Ζορμπά.

Τα μέλη της επιτροπής είναι: ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Ησαΐας, κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης, πρώην πρύτανης της ΑΣΚΤ, ο Γιώργος Κουμεντάκης, συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο επόμενος διευθυντής ή διευθύντρια του ΕΜΣΤ θα αναλάβει «τον στρατηγικό σχεδιασμό του οράματος, της φυσιογνωμίας και της βιωσιμότητας του Μουσείου σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο».

Η θητεία θα είναι τετραετής.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ