Στο εδώλιο οι γιατροί του στρατιώτη που πέθανε από μηνιγγίτιδα ενώ υπηρετούσε στη Ρόδο

Στο εδώλιο οι γιατροί του στρατιώτη που πέθανε από μηνιγγίτιδα ενώ υπηρετούσε στη Ρόδο Facebook Twitter
0

Την υπόθεση θανάτου του Ορέστη Παπαγεωργίου ο οποίος πέθανε ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στη Ρόδο εκδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων. 

Ο 21χρονος, που υπηρετούσε την θητεία του σε μονάδα της Σύμης, είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού στις 23 Μαρτίου 2011. Δυο ημέρες αργότερα υποχρέωσε τους αρμόδιους της μονάδας να τον μεταφέρουν στη Ρόδο για περαιτέρω νοσηλεία.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, ο 21χρονος επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, όπου αφού οι γιατροί τον εξέτασαν, του έδωσαν ιατρικές συμβουλές και αφού δεν διέγνωσαν κάτι σοβαρό όπως τον διαβεβαίωσαν, του συνέστησαν να επιστρέψει στο στρατιωτικό νοσοκομείο και να ξεκουραστεί.

Ωστόσο ο πυρετός δεν υποχωρούσε με αποτέλεσμα λίγες ημέρες αργότερα να μεταφερθεί σε πολύ άσχημη κατάσταση και πάλι στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου οι γιατροί του διέγνωσαν μηνιγγίτιδα οξείας μορφής. Παρά τις προσπάθειες, ο 21χρονος έπεσε σε κώμα οπότε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου τελικά κατέληξε. 

Η πρωτόδικη απόφαση για τον θάνατο του 21χρονου στρατιώτη

Στο εδώλιο του δικαστηρίου βρίσκονται δύο γιατροί οι οποίοι πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι και άσκησαν έφεση. 

Σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου μετά από πολλές διακοπές, (η δίκη ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2017), αλλά και μια μεγάλη ακροαματική διαδικασία, έκρινε ενόχους μία νευροχειρουργό του Νοσοκομείου της Ρόδου που υπηρετούσε τότε και έναν ειδικευόμενο παθολόγο ο οποίος επίσης υπηρετούσε στο Νοσοκομείο της Ρόδου την επίμαχη χρονική περίοδο.

Συγκεκριμένα, η νευροχειρουργός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή και ο ειδικευόμενος παθολόγος σε 18 μήνες φυλάκιση επίσης με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο κατέληξε σε αυτή την απόφαση και για τους δύο, λαμβάνοντας υπόψη τη συνυπευθυνότητά τους στην υπόθεση ενώ στο σκεπτικό περιλαμβάνεται επίσης και αναφορά στο ότι άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως έφεραν αντίστοιχη ευθύνη δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Στο εδώλιο οι γιατροί του στρατιώτη που πέθανε από μηνιγγίτιδα ενώ υπηρετούσε στη Ρόδο Facebook Twitter

Συνεχίζεται η δίκη- Οργή από τους συγγενείς

Οι συγγενείς, μιλούν για λάθη και παραλείψεις, που τελικά κόστισαν τη ζωή στον 21χρονο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η  υπόθεση ο τότε εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος είχε παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες και σε ποιους, για το θάνατο του 21χρονου στρατιώτη Ορέστη Παπαγεωργίου.

Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται στις 9 Νοεμβρίου διεκόπη για χθες, οπότε και ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας, και ενός μάρτυρα υπεράσπισης. Αργά χθες το απόγευμα το δικαστήριο διέκοψε για σήμερα Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου το πρωί, οπότε και θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Με πληροφορίες από rodiaki.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM