Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι 4 αστυνομικοί για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι 4 αστυνομικοί για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου Facebook Twitter
0

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί που απολογήθηκαν σήμερα στον ανακριτή για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. 

Οι αστυνομικοί, που είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, υποστήριξαν ότι «ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους». 

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί φαίνονται να ακινητοποιούν τον 33χρονο ακτιβιστή και να του περνούν χειροπέδες, στον πεζόδρομο της οδού Γλαδστώνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποστήριξαν σήμερα ότι έκαναν «όσα προβλέπουν τα εγχειρίδια της αστυνομίας για την χειροπέδηση».

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου υπέβαλε αίτημα για την μετατροπή της κατηγορίας για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με το τελικό ιατροδικαστικό πόρισμα που δόθηκε τον Νοέμβριο στη δημοσιότητα, ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμία του μυοκαρδίου που συνδέεται με τα πολλαπλά τραύματα.

«Με δεδομένη την απουσία υποκείμενης στεφανιαίας ή άλλης καρδιολογικής νόσου ή άλλης υποκείμενης παθολογικής οντότητας πλην της βαριάς υπατικής βλάβης, καθώς και τοξίκοσης, οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών σε διάφορα σημεία του σώματος. Μέσω μηχανισμού στρες- ο όρος στρες με την ιατρική έννοια του όρου- δηλαδή η αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλλουν τη σωματική του ισορροπία» είχε εξηγήσει ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη νεκροτομή βρέθηκαν πολλαπλά τραύματα στο σώμα από τέμνον όργανο (γυαλιά) που δεν ήταν θανατηφόρα καθώς και χτυπήματα από χέρια και πόδια και πρόσκρουση στο έδαφος ή και άλλο σταθερό αντικείμενο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM