Σεισμός

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στις φυλακές Αυλώνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στις φυλακές Αυλώνα Facebook Twitter
0

H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρενέβη για την υπόθεση ξυλοδαρμού του 19χρόνου κρατούμενου στις φυλακές Αυλώνα.

Ο 19χρονος, που κατηγορείται μαζί με έναν 21χρονο για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλουδη, στην Ρόδο, δέχθηκε επίθεση από συγκρατούμενούς του, που εισέβαλαν στο κελί του και τον χτύπησαν. 

Η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε σε εισαγγελικό λειτουργό να διερευνήσει ποινικά και πειθαρχικά την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων στην υπόθεση της κακοποίησης του 19χρονου μέσα στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα και να αξιολογήσει το βίντεο το οποίο ελήφθη από άλλους κρατούμενους και προβλήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως άλλωστε ανακοίνωσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου ο 19χρονος υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού.

«Ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού», διευκρίνισε ο κ. Καλογήρου.

Ευαγγελισμός: Δεν στοιχειοθετείται βιασμός

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα καταγραφέντα, τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄ Χειρουργικού Τμήματος, δεν στοιχειοθετείται «βιασμός». 

«Σε συνέχεια των όσων λέγονται και γράφονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο αναφορικά με τον «βιασμό» του 19χρονου κρατούμενου Α.Λ. που προσήλθε το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια Γενικής Εφημερίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ευαγγελισμού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται "βιασμός"».

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM