«Ήθελε να με σκοτώσει με τον λοστό», λέει ο μετανάστης που χτυπήθηκε στη Μυτιλήνη

«Ήθελε να με σκοτώσει με τον λοστό», λέει ο μετανάστης που χτυπήθηκε στη Μυτιλήνη Facebook Twitter
0

Στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύεται ο 45χρονος μετανάστης από το Μπαγκλαντές ο οποίος υπήρξε στόχος βίαιης επίθεσης το περασμένο Σάββατο. 

Ο Εμντί Ιμάμ Ουντίλ ζει για χρόνια στη Λέσβο και είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε πελάτες και εργαζόμενους σε σουπερμάρκετ εξώ από την πόλη της Μυτιλήνης. Εκεί κερδίζει ένα μικρό μεροκάματο συγκεντρώνοντας  τα καροτσάκια των πελατών από τα οποία κρατά τα νομίσματα και βοηθώντας στη φόρτωση προϊόντων σε αυτοκίνητα.

 Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε στο χώρο στάθμευσης του σουπερμάρκετ.  Ο δράστης, όπως λέει, «ήθελε να σκοτώσει». 

Το περιστατικό συνέβη αργά το απόγευμα όταν η κίνηση στο κατάστημα είχε μειωθεί και ετοιμαζόταν στο επόμενο μισάωρο να φύγει για το σπίτι του. 

«Καθόμουν και κάπνιζα και ένα αυτοκίνητο ήρθε και πάρκαρε στο χώρο των αναπήρων πλάι στα καροτσάκια για τους πελάτες. Του είπα ότι όλο το πάρκινγκ είναι άδειο. Ας τον αφήσει αυτόν το χώρο ελεύθερο. Χωρίς δεύτερη κουβέντα βγήκε και μου επιτέθηκε βρίζοντας με. «Τι γυρεύεις εδώ ρε; Εδώ είναι η δική μου πατρίδα. Ποιος σου είπε να έρθεις ρε λαθρομετανάστη, κ.ά.».

Ο Ιμάμ αναφέρει και άλλες υβριστικές λέξεις που χρησιμοποίησε αυτός που του επιτέθηκε. «Δεν έδωσα σημασία, κάποιοι μάλιστα πελάτες μου είπαν "άστον μη κάνεις τίποτα". Ξαφνικά τον είδα μπροστά μου με το λοστό. Προσπάθησε να με χτυπήσει στο κορμί αλλά δεν τα κατάφερε. Κάποια στιγμή γλίστρησα, έπεσα και ήρθε από πάνω μου. Σήκωσε το λοστό να με χτυπήσει στο κεφάλι συνεχίζοντας να με βρίζει. Σήκωσα το χέρι μου και έτσι με χτύπησε. Με παράτησε πεσμένο κάτω, μπήκε στο αυτοκίνητο του και έφυγε».

Ακολούθησε η μεταφορά του 45χρονου μετανάστη στο νοσοκομείο και η παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία χρησιμοποιώντας τις κάμερες του καταστήματος προχώρησε στη σύλληψη του δράστη. Πρόκειται για έναν 29χρονο Έλληνα από χωριό της κεντρικής Λέσβου σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όπως έγινε γνωστό κρατείται στην Αστυνομία με εντολή του εισαγγελέα, ενώ αύριο πρόκειται να απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για πρόκληση βαριών σωματικών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Δεν έγινε γνωστό αν ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του 29χρονου, με τον επιβαρυντικό χαρακτηρισμό της ρατσιστικής βίας.

Ο Εμντί Ιμάμ Ουντίλ ζει στη Λέσβο από τις αρχές του 2013. Είναι πατέρας επτά  παιδιών τα οποία ζουν με τη σύζυγο του στο Μπαγκλαντές. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM