Η Έφη Αχτσιόγλου υπέγραψε κοινό έγγραφο (Non Paper) με άλλα 18 κράτη-μέλη σχετικά με την προαγωγή της ισότητας για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «οι υπουργοί, παρότι αναγνωρίζουν την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και των διακρίσεων, λόγω γενετήσιου προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου και χαρακτηριστικών φύλου τόσο από την προηγούμενη Επιτροπή, με την έκδοση του Καταλόγου Δράσεων για την Προώθηση της Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ και την υλοποίηση δράσεων, όσο και από κάποιες χώρες, με την ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση, ωστόσο επισημαίνουν την ανάγκη για μεγαλύτερη και συστηματικότερη προσπάθεια για την προστασία και τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

 

Οι υπουργοί καλούν την επόμενη Επιτροπή να υιοθετήσει μία στρατηγική που θα θέτει ως προτεραιότητα την προώθηση της ισότητας και ευημερίας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και την ουσιαστική αντιμετώπιση της περιθωριοποίησής της.

 

«Μία στρατηγική που θα αξιοποιεί τις καλές πρακτικές τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο και θα διευκολύνει τα κράτη-μέλη στην υλοποίηση πολιτικών, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων και τη δημιουργία μίας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

 

Το κείμενο συνυπογράφουν τα εξής κράτη-μέλη: Ελλάδα, Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ