Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου συνελήφθη άνδρας στην Στερεά Ελλάδα. 

 

Σε βάρος του σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα,

 

Την Τρίτη κλιμάκιο αστυνομικών της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του άνδρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητό μέσο αποθήκευσης.

 

Είχε προηγηθεί έκδοση βουλεύματος για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

 

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεθέντα πειστήρια βρέθηκε πλήθος υλικού, φωτογραφίες και βίντεο, σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

 

Ο συλληφθείς από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Ιούνιο του 2018 με τη χρήση τουλάχιστον 17 διαφορετικών IP διευθύνσεων, κατείχε και προσέφερε προς διαμοιρασμό τουλάχιστον 279 αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

 

Τα κατασχεθέντα πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο τμήμα της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

 

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

 

Η ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε πως η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκδηλώνοντας προληπτικές δράσεις για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργεί έρευνες με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος, που χρησιμοποιείται παγκοσμίως από τις αρχές επιβολής του νόμου για τον εντοπισμό ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων και εντόπισε ηλεκτρονικά ίχνη εντός της ελληνικής επικράτειας, με ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα λήψης και διαμοιρασμού αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr