Ντοκουμέντο από τη δράση λαθρεμπόρων του «Ριχάρδου»: 100.000 ευρώ αλλάζουν χέρια

Ντοκουμέντο από τη δράση λαθρεμπόρων του «Ριχάρδου»: 100.000 ευρώ αλλάζουν χέρια Facebook Twitter
0

Νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού και κλεπταποδόχων με τα ενεχυροδανειστήρια «Ριχάρδος», βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Σε βίντεο που παρουσίασε η ΕΡΤ, Κινέζος επιχειρηματίας φαίνεται να μεταφέρει σε τσάντα το ποσό των 100.000 ευρώ και να το παραδίδει σε Τούρκο λαθρέμπορο, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο «αρχηγείο» του λαθρέμπορου στην οδό Αριστείδου. 

Σε καθημερινή βάση, πολλά κιλά χρυσού παραδίδονταν, έλιωναν και μετατρέπονταν σε ράβδους στο χυτήριο που λειτουργούσε στο κεντρικό ενεχυροδανειστήριο της αλυσίδας Ριχάρδος, επί της οδού Πατησίων, που από φαίνεται λειτουργούσε ως «στρατηγείο» ενός εκ των δύο κυκλωμάτων λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν.

Για να νομιμοποιήσουν τα παράνομα έσοδα, τα δύο κυκλώματα συνεργάζονταν με Κινέζους χονδρέμπορους που επεδίωκαν με αυτό τον τρόπο να ξεπεράσουν τα κινέζικα capital controls. Στις μεθόδους ξεπλύματος καταγράφονται ακόμα και οι αγορές κερδισμένων δελτίων ΠΡΟ-ΠΟ κ.α.

Η συναλλαγή που έχει καταγραφεί, έγινε στο πλαίσιο του ξεπλύματος χρημάτων. Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται αυτοκίνητο της σπείρας του Τούρκου αρχηγού, όπου γίνεται η παράδοση χρυσού σε άλλον Τούρκο υπήκοο.

Ο τελευταίος μετέφερε τις πλάκες χρυσού στην Κωνσταντινούπολη με τουριστικό λεωφορείο.

Ντοκουμέντο από τη δράση λαθρεμπόρων του «Ριχάρδου»: 100.000 ευρώ αλλάζουν χέρια Facebook Twitter

Ένα βίντεο από τις συναλλαγές του γνωστού με το ψευδώνυμο «καμπούρη» παρουσίασε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

 
 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM