Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ – Άρπαζαν με την βία τα κινητά των ασθενών

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ – Άρπαζαν με την βία τα κινητά των ασθενών Facebook Twitter
0

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ η οποία στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως το συμβάν σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι ληστές εισέβαλαν αρχικά στα γραφεία της διοίκησης στο ΑΧΕΠΑ και έκλεψαν τρεις υπολογιστές.

Στην συνέχεια μπήκαν στην Α Παθολογική Κλινική και έκλεψαν κινητά και χρήματα από ασθενείς.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ οι κακοποιοί πήραν από τους ασθενείς με την βία τα κινητά τους που τα είχαν κρύψει κάτω από τις κουβέρτες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά σήμερα τα ξημερώματα το ΑΧΕΠΑ στο στόχαστρο ληστών!!! «Ξέφραγο αμπέλι!!!»

Σήμερα 4 τα ξημερώματα μπήκαν για άλλη μια φορά ληστές στα Γραφεία Διοίκησης που στεγάζονται στο πενταώροφο κτίριο που είναι απομονωμένο και εντελώς αφύλακτο τη νύκτα. Κάνανε άνω – κάτω το χώρο, κατέστρεψαν τα Γραφεία Προμηθειών – Υλικού και έκλεψαν τρεις υπολογιστές. Πήγαν και στο πάνω όροφο του κτιρίου που στεγάζεται η Α' Παθολογική κλινική και κλέψανε κινητά και χρήματα από τα κρεβάτια των Ασθενών. Μάλιστα τους πήραν με την βία τα κινητά τα οποία είχαν κρύψει κάτω από τις κουβέρτες. Τους αντιλήφθηκε μια καθαρίστρια, η μοναδική που υπήρχε στο κτίριο εκείνη την ώρα. Ειδοποίησε την εφημερεύουσα Προϊσταμένη και εκείνη την αστυνομία. Η αστυνομία έφτασε κατόπιν εορτής!!! Απανωτά τα περιστατικά κλοπών, βίας και κανένα μέτρο. Πότε θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι όταν θρηνήσουμε θύματα;;;

 


Την περασμένη εβδομάδα εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τις κλοπές που όπως τονίζουν-σημειώνονται μέσα στους χώρους του νοσοκομείου.

 

Με ένα πανό κρεμασμένο στα κάγκελα της κεντρικής πύλης εισόδου του ΑΧΕΠΑ, στο οποίο αναγράφεται ότι το νοσοκομείο δεν φυλάσσεται, οι εργαζόμενοι ζητούσαν  από τους αρμόδιους φορείς να ληφθούν μέτρα για την προστασία των ίδιων αλλά και των ασθενών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου Χαράλαμπο Κορόξενο, από τις συνολικά πέντε εισόδους του νοσοκομείου μόνο μία φυλάσσεται και οι υπόλοιπες τέσσερις μένουν δίχως φύλαξη όλο το 24ωρο «με όποια συνέπεια υπάρχει» .

«Όταν αφήνεις ανοιχτή την πόρτα στο σπίτι σου, σίγουρα θα σε κλέψουν, κάτι που συμβαίνει καθημερινά στο νοσοκομείο μας και στο προσωπικό και στους ασθενείς» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ. Πρόσθεσε ότι «οι κλοπές γίνονται σε καθημερινή βάση. Χθες βράδυ δύο αυτοκίνητα νοσηλευτών βρέθηκαν παραβιασμένα, με σπασμένες τζαμαρίες, την προηγούμενη εβδομάδα (έγιναν) τρεις κλοπές».

Πρέπει, ανέφερε, «ν΄ ανοίξει ο δρόμος για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φύλαξης. Αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις τα κρούσματα ληστειών και ενόπλων ληστειών θα αυξάνονται, παρά θα μειώνονται».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός, επισήμανε ότι πράγματι σημειώνονται κλοπές στο νοσοκομείο, κυρίως στο ασανσέρ, όπου πορτοφολάδες επωφελούμενοι από την πολυκοσμία κλέβουν πορτοφόλια κυρίως από ηλικιωμένα άτομα.

Ανέφερε ακόμη ότι σε ημέρες εφημερίας δεν είναι δυνατόν να κλειδώνουν οι κλινικές και για αυτό γίνονται κλοπές από τους θαλάμους όπου νοσηλεύονται ασθενείς. Υπογραμμίζοντας ότι το θέμα των κλοπών είναι διαχρονικό, υποστήριξε ότι δεν είναι ένα θέμα που έχει σχέση με τη φύλαξη του νοσοκομείου (το οποίο όπως είπε φυλάσσεται) και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να λυθεί με την τοποθέτηση καμερών για λόγους προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM