Οριστική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου

Οριστική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου Facebook Twitter
0

Σε οριστική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, προχώρησε η αρμόδια Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος.

Οι λογαριασμοί του κ. Παπαευαγγέλου θα παραμείνουν «παγωμένοι», μέχρι το τέλος της έρευνας. Η σχετική εντολή δόθηκε από την επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη.

Η αντιεισαγγελέας ερευνά ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων όπως απάτη και πλαστογραφία σε συμβάσεις που υπεγράφησαν από τις επιχειρήσεις συμφερόντων του κ. Παπαευαγγέλου.

Οι επίμαχες συμβάσεις ερευνώνται και από τις φορολογικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από εταιρείες του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo Ευάγγελου Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες των κινεζικών αρχών, οι αγοραπωλησίες των ακινήτων μέσω POS ενδεχομένως να αγγίζουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συναλλαγές γίνονταν τμηματικά και σε δόσεις, ώστε να παρακαμφθούν τα capital controls που είχαν επιβληθεί στην Κίνα.

Στις αρχές του μήνα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος είχε αποφασίσει το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo αλλά και των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση του μεσιτικού κυκλώματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ