Η κορυφαία ανθρωπολόγος Jane Goodall έρχεται στην Ελλάδα για τρεις διαλέξεις

Η κορυφαία ανθρωπολόγος Jane Goodall έρχεται στην Ελλάδα για τρεις διαλέξεις Facebook Twitter
Φωτο: Michael Neugebauer
1

Η Dr Jane Goodall, μια από τις σημαντικότερες Βρετανίδες επιστήμονες της εποχής μας και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης για να μοιραστεί μαζί μας «Λόγους για να ελπίζουμε».

Ήδη από το 1960, η πρωτοπόρος μελέτη της Goodall στη Τανζανία πάνω στη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων τάραξε τα νερά της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Ήταν η πρώτη που απέδειξε πως ο άνθρωπος δεν ήταν το μοναδικό είδος που μπορούσε να δημιουργεί και να χρησιμοποιεί εργαλεία και πως τα ζώα έχουν συναισθήματα και προσωπικότητες.

Η Dr Goodall ίδρυσε tο 1977 το φημισμένο πλέον ινστιτούτο ερευνών που φέρει το όνομα της. Το Ινστιτούτο Jane Goodall συνεχίζει τις επιστημονικές της μελέτες και παράλληλα καινοτομεί στον τομέα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών πληθυσμών στις αφρικανικές χώρες. Η Dr Goodall έχει γράψει δεκάδες βιβλία τόσο για παιδιά όσο και για ενηλίκους και έχει συνεισφέρει στη δημιουργία αρκετών ντοκιμαντέρ, πολλά από τα οποία δημοσιεύτηκαν μέσω του National Geographic.

To 1991 δημιούργησε το πρόγραμμα Roots & Shoots μέσα από το οποίο νέοι από όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να γίνουν «ηγέτες αλλαγής» με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον, τα ζώα και τον άνθρωπο, και το οποίο τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα.

Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία, τιμητικά διδακτορικά και θέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας της γιατί χάρη στην επιστημονική της έρευνα αναδιαμόρφωσε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το ανθρώπινο είδος και τα ζώα.

Info

Θεσσαλονίκη

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, 17.30 (Η είσοδος στον χώρο ξεκινάει στις 17.00)

Θέατρο Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Jane Goodall's Roots & Shoots Greece και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Αθήνα

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 18.00 (Η είσοδος στον χώρο ξεκινάει στις 17.15)

Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Jane Goodall's Roots & Shoots Greece, το Save a Greek Stray, το Θέατρο Παλλάς και τη SciCo, με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ηράκλειο Κρήτης

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, 18.30 (Η είσοδος στον χώρο ξεκινάει στις 17.30)

Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Πλαστήρα και Ρωμανού)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Jane Goodall's Roots & Shoots Greece, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια