Ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων Facebook Twitter
2

Ποινή φυλάκισης τριών ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων επιβλήθηκε στον Αρτέμη Σώρρα

Η δίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου με μερικούς οπαδούς του να συγκεντρώνονται έξω από το χώρο και φωνάζουν συνθήματα υπέρ του.

Στον Αρτέμη Σώρρα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Ακόμη έξι κατηγορούμενοι, μέλη της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή ενώ τους επιβλήθηκε 1.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.

Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης, καθώς η υπόθεση αφορά στην αναφορά που είχε κάνει πρώτος ο Δικηγορικός Σύλλογος του Ηρακλείου στην Εισαγγελία για τη δράση του Σώρρα.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, υπήρχαν πολλοί πολίτες που έκαναν εξώδικα διαμαρτυρόμενοι ότι τα χρέη τους πληρώθηκαν από τα 600 δισ. ευρώ, κάτι που δεν έγινε ποτέ, όπως λένε.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο εναντίον του Σώρρα σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο απολογητικό υπόμνημά του είχε επιμείνει ότι διαθέτει τα 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα από τα χρέη της στις ανακριτικές αρχές, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει για τις προθέσεις του, καθώς αμέσως μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο.

Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις», που αντιμετωπίζει σειρά κακουργηματικών αλλά και πλημμέληματικών κατηγοριών, στο υπόμνημά του κάνει λόγο για πολιτική δίωξη σε βάρος του, επαναλαμβάνοντας την αρχική του θέση ότι δηλαδή είναι κάτοχος των χρημάτων.

Ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων Facebook Twitter
Ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων Facebook Twitter
Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τον άλλον,εκείνον που με ύφος τσαμπουκά έλεγε "Μέρκελ γκοου μπακ","Εμείς θα το παίζουμε και οι αγορές θα χορευουν"(sic),"θα σκισουμε τα μνημονια", εκείνος που είχε αυταπάτες, εκείνον γιατί δεν τον κάνουν μήνυση;! Δεν είναι "διάδοση ψευδών ειδησεων" όλα τα παραπανω; ! ( αν και πιο σωστο θα ηταν να παει για εσχάτη προδοσία..)
Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ο πρώτος που είχε μηνύσει τον Σώρρα ήταν ο Άδωνις και δυστυχώς δεν πήγε να υποστηρίξει τα όσα έγραφε στη μηνυτήρια αναφορά του.Δυστυχώς, επίσης, στο κλίμα επιείκειας των ελληνικών δικαστηρίων ο Σώρρας τότε αθωώθηκε. Πόσους "παράξενους" που λένε ασυναρτησίες δεν βλέπουμε κάθε μέρα στην τηλεόραση και λέμε "έλα μωρέ, τι πειράζει, αφού πλάκα έχει, καλτιά" (πχ Τσουκαλάς, Λιακόπουλος, Βεργής). Ένας απ' αυτούς ήταν κι ο Σώρρας. Να ξέρουμε όμως ότι όπου η καλτιά είναι σύστημα πάντα υπάρχει κονόμα στη μέση.