Αποζημίωση στον Τάσο Θεοφίλου για άδικη φυλάκιση αποφάσισε το Εφετείο

Αποζημίωση στον Τάσο Θεοφίλου για άδικη φυλάκιση αποφάσισε το Εφετείο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αποζημίωση για την άδικη φυλάκισή του, επί πέντε χρόνια, επιδίκασε στον Τάσο Θεοφίλου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

Τον Ιούλιο του 2017 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κρίνει αθώο τον Τάσο Θεοφίλου για τη ληστεία στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών. 

Ο Τ. Θεοφίλου, με τη συνδρομή του συνηγόρου του, προσέφυγε στο δικαστήριο, που σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να είναι το ίδιο που εκδίκασε την υπόθεσή του, διεκδικώντας αποζημίωση για τους 59 μήνες παραμονής του στη φυλακή.

Η προσφυγή κατατέθηκε αμέσως μετά την ομόφωνη άρνηση του 5ου Τμήματος του Αρείου Πάγου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, να αναιρέσει την αθωωτική απόφαση που εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το αίτημα αναίρεσης είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ύστερα από ανάλογη εισήγηση του εισαγγελέα έδρας, έκανε δεκτό το αίτημα του Τ. Θεοφίλου, ορίζοντας αποζημίωση 20 ευρώ, για κάθε ημέρα άδικης κράτησης του 34χρονου. 

Το ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος για τέτοιες περιπτώσεις είναι 29 ευρώ για κάθε μέρα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ