«Το κορίτσι της Ζακύνθου» - Πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναζητά ένα κορίτσι που φωτογράφισε πριν δεκαετίες

«Το κορίτσι της Ζακύνθου» - Πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναζητά ένα κορίτσι που φωτογράφισε πριν δεκαετίες Facebook Twitter
Φωτογραφία: Pappaspost
1

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ βρέθηκε στη Ζάκυνθο το 1953 μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί. 

Υπηρετούσε ως πεζοναύτης και ήταν μέλος της αμερικάνικης αποστολής που βοήθησε στην ανακούφιση του νησιού. Ο νεαρός Μπέικερ είχε μαζί μου φωτογραφική μηχανή. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που τράβηξε ήταν και εκείνη μιας κοπέλας. Ο Μπέικερ ονόμασε τη φωτογραφία «Το κορίτσι από τη Ζάκυνθο» (The Zante Girl).

Κάποια στιγμή ο Μπέικερ αποχώρησε από το νησί. Στη μετέπειτα καριέρα του υπηρέτησε ως προσωπάρχης του Λευκού Οίκου και υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις του Ρόναλντ Ρίγκαν και ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του πατέρα Τζορτζ Μπους.

Σήμερα είναι 88 ετών, όμως ακόμα δεν έχει μάθει την ταυτότητα του κοριτσιού που είχε φωτογραφήσει τότε. 

«Το κορίτσι της Ζακύνθου» - Πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναζητά ένα κορίτσι που φωτογράφισε πριν δεκαετίες Facebook Twitter
Φωτογραφία: Pappaspost

Σε αυτό τον βοηθάει μια οικογένεια Ελληνοαμερικανών στην πατρίδα του Μπέικερ, το Χιούστον. 

Ο εντοπισμός της δεν αναμένεται να είναι εύκολος καθώς μετά το σεισμό πάρα πολλοί κάτοικοι του νησιού έφυγαν από τη Ζάκυνθο. Ζουν πλέον μόνιμα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Επίσης ο Μπέικερ δεν είναι καν σίγουρος πως η γυναίκα είναι ακόμα εν ζωή ούτε οποιαδήποτε πληροφορία για την οικογένεια της. 

Όπως αναφέρει η ομογενειακή ιστοσελίδα Pappaspost εδώ ξεκινά ο ρόλος της οικογένειας Κρίστι. Ο πατριάρχης της οικογένειας Τζιμ Κρίστι πήγε στην Αμερική πάνω από ένα αιώνα πριν και έφτιαξε ένα εστιατόριο με θαλασσινά  που θεωρείται ίσως το κορυφαίο στο είδος στο Χιούστον. Ο Μπέικερ θαύμαζε τον Κρίστι λέγοντας πως αποτελεί την επιτομή του αμερικάνικου ονείρου. 

Ο Μπέικερ πήγαινε στο εστιατόριο από τότε που ήταν παιδί. Τώρα είναι φίλος με την Μαρία και την  Κάθι Κρίστι που επισκέπτονται την Ελλάδα τα καλοκαίρια και ψάχνουν για τα «ίχνη» του κοριτσιού της φωτογραφίας. Παράλληλα ανταλλάσσουν mail και φωτογραφίες για να συγκεντρώσουν οποιοδήποτε στοιχείο είναι διαθέσιμο. 

Παρακαλούν οποιονδήποτε ξέρει κάτι να δώσει και αυτός τις πληροφορίες του.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια