Προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση του «μαύρου ήλιου» στο ΟΑΚΑ

Προκαταρκτική εξέταση για την ανάρτηση του «μαύρου ήλιου» στο ΟΑΚΑ Facebook Twitter
Twitter
0

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας μετά την ανάρτηση από οπαδούς του συμβόλου των ναζιστικών SS στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, κατά την διάρκεια του αγώνα εθνικών ομάδων Ελλάδα - Εσθονία, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Εισαγγελίας και θα αφορά τόσο την ανάρτηση του «μαύρου ήλιου» που συνοδευόταν από ναζιστικό χαιρετισμό, όσο και το κάψιμο τουρκικής σημαίας που είχε προηγηθεί.


Εντολή του κ. Ιωαννίδη προς τους εισαγγελείς που θα διενεργήσουν την έρευνα είναι να εντοπίσουν αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου και να εντοπίσουν τους υπαίτιους.

Για το θέμα των συμβάντων στο ΟΑΚΑ, υπέβαλε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου καθώς και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.


Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελικής Αρχής, συμπεριλαμβάνοντας στον φάκελο που απέστειλε τα ρεπορτάζ με το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφει τις εκδηλώσεις των συγκεκριμένων οπαδών μέσα στο γήπεδο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM