Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρατσιστική επίθεση του Τσουκαλά στον Αντετοκούνμπο

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρατσιστική επίθεση του Τσουκαλά στον Αντετοκούνμπο Facebook Twitter
1

Ερευνά για την ρατσιστική επίθεση εναντίον του Θανάση Αντετοκούνμπο από τον Τάκη Τσουκαλά, μετά το ντέρμπι της Euroleague την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η ρατσιστική επίθεση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και έλαβε διεθνείς διαστάσεις με την είδηση να μεταδίδεται διεθνώς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να στηρίζει με ένα ηχηρό μήνυμα τον αδελφό του Θανάση.

Πριν την απόφαση της κυρίας Δημητρίου προηγήθηκε σχετική αναφορά προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το ΕΣΡ, από την γενική γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων, καθώς και ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σωστή η απόφαση παραγγελίας διενέργειας εξέτασης και μακάρι να προκύψει δυνατότητα αυτεπάγγελτης δίωξης.Έχει παραγίνει ο κάθε ένας τυχαίος ξεβλαχιασμένος από τον Κωστόπουλο - που νομίζει ότι με εντατικά "μαθήματα" μιας δεκαετίας "πέταξε" βλαχιά αιώνων -, να παίρνει ένα μικρόφωνο στο γυαλί και να "αμολάει" ό, τι του κατέβει, νομίζοντας - επειδή συνήθως δεν υπάρχει αντίδραση ή αν υπάρχει απαντάει "άντε γειά" -, ότι είναι τουλάχιστον υποψήφιος για το επόμενο Νόμπελ.