Αρχιεπισκοπή και ΝΔ διαψεύδουν τις πληροφορίες για συνάντηση Ιερώνυμου - Μητσοτάκη

Αρχιεπισκοπή και ΝΔ διαψεύδουν τις πληροφορίες για συνάντηση Ιερώνυμου - Μητσοτάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η Αρχιεπισκοπή διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες περί μυστικής συνάντησης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με θέμα την προ-συμφωνία με την κυβέρνηση για την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των ιερέων. 

Το γραφείο τύπου της Αρχιεπισκοπής τονίζει πως «τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ».

Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. «Η ΝΔ και ο πρόεδρός της προσωπικά δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο», είπε, λέγοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε ενημέρωση εκ των προτέρων από καμία πηγή.

Δημοσιεύματα των τελευταίων 24 ωρών, ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 5 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού με τον προκαθήμενο της ελληνικής Εκκλησίας.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, υιοθετώντας επί τις ουσίας τις διαρροές. 

«Δεν έχει το Θεό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μόνιμη έγνοια του είναι πώς θα σαμποτάρει την κυβέρνηση και τη χώρα. Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της τυχοδιωκτικής στάσης δεν είναι άλλο από τη στάση του στη συμφωνία της εκκλησίας με την πολιτεία. Ο αρχηγός της Ν.Δ. φέρεται να ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μην προχωρήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία, με το φοβερό επιχείρημα ότι ο ίδιος είναι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας άθεος! Τα ίδια είχε κάνει και με τον Ζάεφ, όπου του ζητούσε να κλείσει τη συμφωνία αργότερα, με τον ίδιο πρωθυπουργό», τονίζει η Κουμουνδούρου. 

«Πέρα από τη γελοιότητα και την ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να καταλάβει ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και με τη στάση του επιβεβαιώνει κάθε μέρα πόσο λίγος είναι;» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM