Απορρίφθηκε το νέο αίτημα προστασίας της Folli Follie

Απορρίφθηκε το νέο αίτημα προστασίας της Folli Follie Facebook Twitter
0

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε το αίτημα προληπτικών μέτρων της Folli Follie έναντι των πιστωτών της, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος. 

Την περασμένη εβδομάδα είχε κατατεθεί νέα αίτηση υπαγωγής της Folli Follie σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του πτωχευτικού κώδικα.

Υπέρ της αίτησης είχε ταχθεί το 53,6% των ομολογιούχων πιστωτών της καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας αλλά αντιτάχθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες. 

  

Κρίσιμη για το αποτέλεσμα ήταν η παρέμβαση των τραπεζών που επικαλέστηκαν ότι, βάση του νόμου, η προστασία χορηγείται άπαξ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι νομικοί παραστάτες της εταιρείας επεξεργάζονται ήδη έναν νέο σχέδιο νομικής προστασίας, ώστε να κερδίσουν χρόνο στις διαπραγματεύσεις.

Εξηγήσεις στον εισαγγελέα 

Την περασμένη εβδομάδα, μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και επτά υψηλόβαθμα στελέχη της Folli Follie, έστειλαν εγγράφως εξηγήσεις στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση. 

Ο εισαγγελέας διενεργεί την έρευνα και για τα οικονομικά της εταιρείας και αναμένεται να προβεί σύντομα σε άσκηση νέων διώξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», στις εξηγήσεις τους τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και τα υψηλόβαθμα στελέχη εστίασαν στα νομικά θέματα για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Το βασικό αδίκημα για το οποίο κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις είναι εκείνο της απάτης.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι περισσότεροι από τους κληθέντες, απέδωσαν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τα παραποιημένα στοιχεία της εταιρείας στον ασιατικό όμιλο και σε διάφορες θυγατρικές.

Αποχωρεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο κ. Κουτσολιούτσος δεσμεύτηκε εγγράφως στους πιστωτές του ομίλου ότι θα παραιτηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Η αποχώρηση του Τζώρτζη Κουτσουλιούτσου έχει τεθεί ως προϋπόθεση από τους πιστωτές προκειμένου να στηρίξουν το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ