Πολλοί από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια του Πολυτεχνείου έχουν συλληφθεί ξανά

Πολλοί από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια του Πολυτεχνείου έχουν συλληφθεί ξανά Facebook Twitter
0

Για μια ακόμη χρονιά, τα εκτεταμένα επεισόδια αμαύρωσαν την επέτειο του Πολυτεχνείου ενώ το Σάββατο προσήχθησαν 28 άτομα, από τα οποία τελικά συνελήφθησαν τα 19 για διάφορα αδικήματα.

Όμως όπως αναφέρει ο Eλεύθερος Τύπος, ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες είναι και ένα μέλος του «Ρουβίκωνα» ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 28χρονος μέλος του «Ρουβίκωνα» έχει προσαχθεί τέσσερις φορές μετά από δράσεις της αναρχικής συλλογικότητας.

Επίσης συνελήφθη και ένας 34χρονος ο οποίος πρόσφατα είχε προσαχθεί μετά την παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Εξάρχεια. Ο 34χρονος είχε επίσης συλληφθεί το 2005 για συμμετοχή σε επεισόδια.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 15 Ελληνες, εκ των οποίων 14 άνδρες και μια 25χρονη, 4 αλλοδαποί. από τους οποίους ένας είναι 30χρονος Αλβανός, ένας 20χρονος Αφγανός, ένας 17χρονος Ρουμάνος και ένας 13χρονος Παλαιστίνιος.

Ανάμεσά τους και ένας 17χρονος Έλληνας, ο οποίος κατά τα περσινά επεισόδια του Δεκέμβρη με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είχε συλληφθεί ξανά.

Στους συλληφθέντες είναι επίσης ένας ακόμη ανήλικος είχε συλληφθεί κατά το μαθητικό συλλαλητήριο τον περασμένο Οκτώβρη και ένα άτομο το οποίο είχε συλληφθεί το 2015 μετά από επίθεση σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Παγκράτι.

Ένας άλλος είχε συλληφθεί μετά από επεισόδια στα Εξάρχεια και ακόμη ένας  μετά από δράση αντιεξουσιαστών στον Αρειό Πάγο το 2005.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ