Δίωξη για κακούργημα σε 6 συλληφθέντες για τα επεισόδια του Πολυτεχνείου

Δίωξη για κακούργημα σε 6 συλληφθέντες για τα επεισόδια του Πολυτεχνείου Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν έξι από τους 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.


Σε βάρος των έξι συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της πρόκλησης έκρηξης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Εκτός από τις πέτρες και τις μολότοφ, κάποιοι από τους κουκουλοφόρους χρησιμοποίησαν χθες ακόμα και ναυτικές φωτοβολίδες, στις επιθέσεις τους σε βάρος της αστυνομίας.


Για μία δεύτερη ομάδα επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα.

Οι κατηγορίες για αυτούς αφορούν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίσταση κατά της Αρχής. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.


Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκαν δύο δικογραφίες, ενώ ενώπιον του οδηγήθηκαν συνολικά δεκατέσσερις από τους συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το πως η βία σ' αυτή τη χώρα έχει αποκτήσει εθιμοτυπικό-εορτολογικό χαρακτήρα, είναι κάτι που με ξεπερνά. Το "προϊόν της καύσης" παραμένει τελικά η ίδια απέραντη ανία.
"ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της πρόκλησης έκρηξης" Πηγή: www.lifo.grΜόνο για αυτό κατηγορούνται ;Οι υλικές ζημιές - μέχρι και την πόρτα του Πολυτεχνείου είδαμε σε ζωντανή μετάδοση, να την κόβουν με ...ηλεκτρικό σιδηροτροχό - δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο ;Η διατάραξη της κοινής ησυχίας και η απασχόληση εκατοντάδων αστυνομικών επί τόσες ώρες, είναι πταίσματα ;