Στη φυλακή οι βιαστές της 13χρονης με νοητική υστέρηση από τα Χανιά

Στη φυλακή οι βιαστές της 13χρονης με νοητική υστέρηση από τα Χανιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ένοχοι κρίθηκαν δύο άνδρες από τα Χανιά, για τον ομαδικό βιασμό μιας 13χρονης κοπέλας με διανοητική υστέρηση το 2006. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων καταδίκασε σήμερα τους άνδρες 37 και 52 ετών αντίστοιχα, για τον βιασμό της κοπέλας μαζί με έναν 16χρονο φίλο τους. Ο 16χρονος έχει ήδη καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση από δικαστήριο ανηλίκων. 


Όπως μεταδίδει το τοπικό zarpanews.gr, ο 52χρονος καταδικάστηκε σε 10 κάθειρξης ενώ ο 37χρονος σε πέντε χρόνια λόγω «μειωμένου καταλογισμού». 

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2006, το κορίτσι έφυγε από το σπίτι της στα Χανιά στις 5μ.μ και επέστρεψε στις 3:30 τα ξημερώματα σε πολύ κακή κατάσταση. 

Τις επόμενες δύο ημέρες είχε έντονους πόνους στο στομάχι και, όταν τελικά μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κοπέλα είχε κακοποιηθεί. 

Οι τοπικές αρχές ανέλαβαν την διερεύνηση της υπόθεσης που οδήγησε τελικά στους τρεις δράστες. 

Όπως προέκυψε, οι δύο άνδρες και ο ανήλικος οδήγησαν το κορίτσι σε μία ερημική παραλία και την βίασαν διαδοχικά, ακινητοποιώντας τα χέρια και τα πόδια της. 

Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με το αυτοκίνητο του 52χρονου και εγκατέλειψαν την κοπέλα στα Χανιά. 

Ο 52χρονος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και δήλωσε «καλός οικογενειάρχης» ενώ και ο 23χρονος γιος του διέψευσε τις μαρτυρίες για κατ' εξακολούθηση παρενοχλήσεων ανήλικων κοριτσιών. 

Ο 37χρονος επιχείρησε να παρουσιάσει μια διαφορετική εκδοχή αλλά τελικά κανένας τους δύο δεν έπεισε το δικαστήριο. 

Εκμεταλλεύτηκαν τη νοητική της υστέρηση


Στην πρόταση του, ο Εισαγγελέας υπογράμμισε πως οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη νοητική στέρηση του κοριτσιού, «την ηλικία του, την ορφάνια και την απόλυτη ελευθερία» στο σπίτι. 

«Από εκεί αντλούσαν την αυτοπεποίθηση ότι θα μείνουν ατιμώρητοι», τόνισε, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» το ενδεχόμενο η κοπέλα να φαντάστηκε την ιστορία «εμπλέκοντας τόσα πρόσωπα και τόσα χρόνια μετά να είναι σε θέση να την επαναλαμβάνει με τόση λεπτομέρεια».

Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM