Νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή στο Ελληνικό - Καταγγελίες για bullying

Νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή στο Ελληνικό - Καταγγελίες για bullying Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ένας μαθητής γυμνασίου στο Ελληνικό, την Κυριακή, με τις αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο σχολικού εκφοβισμού. 

Ο 15χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει μέσα στο σπίτι, τυλίγοντας μία δερμάτινη ζώνη γύρω από τον λαιμό του, αλλά οι γονείς του τον έσωσαν την τελευταία στιγμή, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.  

Το παιδί είναι μαθητής στο ίδιο σχολείο που τον περασμένο Ιούλιο ένας συνομήλικός του, ο Νικόλας Φιλίππου, αυτοκτόνησε μετά από bullying που είχε δεχθεί από συμμαθητές του. 

Ενώ παραμένουν άγνωστοι, για την ώρα, οι λόγοι που οδήγησαν τον 15χρονο στην απόπειρα αυτοκτονίας, οι αρχές δεν αποκλείουν σχολικό εκφοβισμό.

Έχασε τις αισθήσεις του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παιδί μπήκε στο μπάνιο του σπιτιού του, πέρασε μια δερμάτινη ζώνη στο λαιμό του και την έσφιξε με αποτέλεσμα, να χάσει τις αισθήσεις του και να σωριαστεί στο πάτωμα.

Ακούγοντας τον θόρυβο, οι γονείς του μπήκαν στο μπάνιο και βρήκαν τον ανήλικο λιπόθυμο. Μόλις συνέφεραν τον 15χρονο τον μετέφεραν σε γειτονικό νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 

O πατέρας του μαθητή απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου και η καταγγελία μεταφέρθηκε τόσο στο τμήμα της Αργυρούπολης όσο και στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, που διέταξε να ερευνηθεί άμεσα το περιστατικό.

Ο πατέρας του Νικόλα Φιλίππου, σχολίασε την νέα απόπειρα αυτοκτονίας στο Facebook. 

«Δεν πέρασε πολύς καιρός από την προηγούμενη μου ανάρτηση που είχε σαν τίτλο "Αν αύριο, υπάρξει και ένα δεύτερο παιδί που έβαλε τέλος στην ζωή του, επειδή κάποιοι του ασκούσαν bullying αλήθεια θα κοιμόσαστε τα βράδια;" (...) Δεν μπορώ λοιπόν να διανοηθώ, ότι στο γυμνάσιο που υπάρχουν τόσα θέματα, δεν θα υπάρχει ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός», σημειώνει o Σπύρος Φιλίππου. 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Παιδιά, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω:Στα σχολεία ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!Το λες με το καλό, τίποτα. Με το άγριο δεν δοκίμασα (δεν είναι του χαρακτήρα μου). Οι μόνοι που μπορούν να πετύχουν κάτι είναι οι μπρουτάλ πατεράδες ή φωνακλούδες μανάδες, αν υπάρχουν. Αν είσαι πολιτισμένος άνθρωπος, δύσκολα πετυχαίνεις κάτι, αν δεν έχεις μαρτυρίες άλλων γονέων (αυτό προϋποθέτει τα παιδιά αυτών να έχουν μιλήσει στους γονείς τους - και τα παιδιά διστάζουν να μιλήσουν γιατί κάποιος τα έχει φοβίσει).Αν παραπονεθείς για ένα παιδί που συμπεριφέρεται άσχημα, σου λένε "και τι να κάνουμε, να το κρεμάσουμε;" (ναι, έχω εισπράξει και τέτοια αντίδραση - πιο χειριστικός πεθαίνεις). Όταν είναι για καμία απεργιούλα, εκεί ασχολούνται.