Εντυπωσιακό εύρημα - Προϊστορικός χαυλιόδοντας δύο μέτρων εντοπίστηκε στο ορυχείο Αμυνταίου

Εντυπωσιακό εύρημα - Προϊστορικός χαυλιόδοντας δύο μέτρων εντοπίστηκε στο ορυχείο Αμυνταίου Facebook Twitter
kozan.gr
0

Tο μεγαλύτερο μέρος ενός προϊστορικού χαυλιόδοντα μήκους δύο μέτρων, εντοπίσθηκε από εργαζομένους της ΔΕΗ, κατά την διάρκεια εργασιών μετακίνησης χωμάτων, στο σημείο της κατολίσθησης του ορυχείου Αμυνταίου Φλώρινας. 

Το εύρημα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, ενώ, με εντολή του διευθυντή του λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, κ. Στέφανου Παλαβού, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας για την παραλαβή του.

Με εντολή του αντιδημάρχου Πολιτισμού, κ. Δημήτρη Πολυχρονίδη, στελέχη του Μουσείου Πτολεμαΐδας μετέβησαν στο ορυχείο Αμυνταίου, πραγματοποίησαν στις απαραίτητες σωστικές ενέργειες και αφού παρέλαβαν το εύρημα το μετέφεραν στο Μουσείο όπου θα γίνουν εργασίες συντήρησής του.

Το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας ενημέρωσε το παράρτημα Θεσσαλονίκης της εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, ενώ κλιμάκιο της εφορίας θα μεταβεί για αυτοψία και συντήρηση του ευρήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM