Στη  Στρατιωτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται η υπόθεση δολοφονίας 25χρονου από τη Σρι Λάνκα, ο οποίος εργαζόταν ως μπάτλερ σε έπαυλη της Θεσσαλονίκης και για το θάνατο του κατηγορείται ο 33χρονος γιος της οικογένειας. 

 

 Η υπόθεση ήρθε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης το οποίο  αποφάσισε σήμερα ότι δεν έχει δικαιοδοσία να τη δικάσει, καθώς ο κατηγορούμενος κατά το διάστημα που φέρεται ότι τέλεσε την πράξη υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, αποφασίστηκε να διαβιβαστεί ο φάκελος της δικογραφίας στον αρμόδιο στρατιωτικό εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και, όπως επισήμαναν νομικοί με γνώση των θεμάτων της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, δεν αποκλείεται να διαταχθεί έρευνα από μηδενική βάση.

 

Το ΜΟΔ αποφάσισε, εξάλλου, να άρει τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί στον 33χρονο μετά την απολογία του στον τακτικό ανακριτή. Οι περιοριστικοί όροι αφορούσαν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνισή το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

 

Ο κατηγορούμενος, που είναι γόνος επιχειρηματιών, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία, κάτι που επανέλαβε και σήμερα, δηλώνοντας στο δικαστήριο ότι είναι αθώος.

 

Ενόψει της παραπομπής της υπόθεσης στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη και με δεδομένη την άρση των εις βάρος του περιοριστικών μέτρων, ο ίδιος διαβεβαίωσε, μέσω των συνηγόρων του, ότι θα βρίσκεται ανά πάση στιγμή στη διάθεση των αρμόδιων στρατιωτικών αρχών.

 

Σύμφωνα µε το βούλευμαµα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Φεβρουαρίου 2013, ο 28χρονος (τότε) κατηγορούμενος, στο πολυτελές σπίτι του, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, φέρεται ότι στραγγάλισε τον 25χρονο οικιακό βοηθό.

 

Η ιατροδικαστική έκθεση που είναι κομμάτι της δικογραφίας,  αναφέρει ότι το 25χρονος πέθανε λόγω κατάγματος σε οστό του λαιµού. Από την έρευνα προέκυψε ότι εκείνο το Σαββατοκύριακο ( όλο το υπηρετικό προσωπικό και τα υπόλοιπα µέλη της οικογένειας του κατηγορούμενου απουσίαζαν.

 

Στο σπίτι βρίσκονταν µόνο το θύμα και ο κατηγορούμενος, ο οποίος τότε υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

 

Ο 33χρονος πλέον κατηγορούμενος αρνείται τα πάντα, αλλά, σύµφωνα µε το βούλευµα, πέφτει σε αντιφάσεις.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr