Θεσσαλονίκη: Πρώην αντιδήμαρχος καταδικάστηκε για τον τραυματισμό μαθήτριας

Θεσσαλονίκη: Πρώην αντιδήμαρχος καταδικάστηκε για τον τραυματισμό μαθήτριας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με ποινή φυλάκισης επτά μηνών τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης πρώην αντιδήμαρχο, του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον τραυματισμό μαθήτριας στην αυλή καινούργιου σχολείου, την ώρα της γυμναστικής.


Το ατύχημα σημειώθηκε το 2013 σε Γυμνάσιο - Λύκειο του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης, το οποίος μόλις είχε κατασκευαστεί και λειτουργήσει.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η τότε 11χρονη μαθήτρια της Α' Γυμνασίου σκόνταψε σε σίδερο που προεξείχε και δεν είχε απομακρυνθεί, με συνέπεια να πέσει και να υποστεί κατάγματα στα χέρια.

Εκτός από τον τότε αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας παραπέμφθηκαν σε δίκη άλλα έντεκα άτομα, όλοι μέλη της σχολικής επιτροπής, με την κατηγορία της σωματικής κάκωσης από συγκλίνουσα αμέλεια.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο μόνο τον κατηγορούμενο αντιδήμαρχο, ενώ η επιβληθείσα ποινή ανεστάλη επί τριετία.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κακοτεχνία στην Περιφέρεια η οποία ανέλαβε την κατασκευή του έργου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM