Ένταση στο υπουργείο Παιδείας, καθώς μαθητές και καθηγητές που βρέθηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία εισέβαλαν στο κτίριο και στο γραφείο του υπουργού.

 

Αυτή τη στιγμή παραμένουν εντός του κτιρίου περίπου 300 άτομα. 

 

Αφού βρέθηκαν στο προαύλιο σήκωσαν τα ρολά και εισήλθαν στο κτίριο. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

Το κτίριο ήταν άδειο, καθώς με εντολή του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλού το προσωπικό του υπουργείου είχε αποχωρήσει ήδη από τις 11:30 το πρωί, από το κτήριο, εν όψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε προγραμματιστείς για τις 13:00.

 

Μετά την εισβολή, ομάδα μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών βρέθηκαν στον πέμπτο όροφο, έξω από το γραφείο του υπουργού. Στη συνέχεια ύψωσαν πανό στο γραφείο του υπουργού Παιδείας και αποχώρησαν. Ο κ. Γαβρόγλου απουσίαζε από το γραφείο του. 

 

Μια ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών πραγματοποιούν κατάληψη σε γραφείο διπλανό από αυτό του υπουργού Παιδείας, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να επιστρέψει ο κ. Γαβρόγλου.

 

Οι μαθητές δηλώνουν αντιδρούν για το προτεινόμενο νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς υποστηρίζουν πως συνεπάγεται περισσότερες εξετάσεις και συνεπώς περισσότερη φροντιστηριακή υποστήριξη και έξοδα για τις οικογένειες.

 

Οι καθηγητές ζητούν διορισμούς για να αντιμετωπιστούν τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI