ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έλεγχο σε αστυνομικούς - ΒΙΝΤΕΟ

Μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έλεγχο σε αστυνομικούς - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
6

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκαναν έλεγχο στοιχείων σε αστυνομικούς, σε ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό. 

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, το πρωί, μέλη του «Ρουβίκωνα» ειδοποιήθηκαν ότι δύο «ύποπτα άτομα» που επέβαιναν σε μηχανάκι, βρίσκονταν έξω από το σπίτι ενός μέλους της συλλογικότητας στην περιοχή του Ζωγράφου. 

Μέσα σε λίγα λεπτά, μέλη της αναρχικής ομάδας πλησίασαν τους δύο επιβαίνοντας και τους ζήτησαν να τους επιδείξουν τις ταυτότητες τους. 

Στο βίντεο που ανάρτησε ο Ρουβίκωνας, οι δύο άνδρες, που ήταν αστυνομικοί με πολιτικά, συμμορφώνονται στο αίτημα της ομάδας των αναρχικών.

«Έχουμε πρόβλημα, μας απειλούν τα σπίτια. Κάθεστε απέξω, δεν ξέρουμε τι είναι ο καθένας. Να πείτε στους πολιτικούς προϊσταμένους ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα, δεν μπορούν να έρχονται άνθρωποι με πολιτικά» σχολιάζει μέλος της αναρχικής συλλογικότητας. 

«Εδώ λέμε τα δικά μας τα προβλήματα και δεν μας ακούνε» απάντησε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ο οποίος έδειξε την ταυτότητά του.

Το ίδιο μέλος του Ρουβίκωνα ακούγεται να λέει στους αστυνομικούς: «Δεν ξέρουμε τι είναι ο καθένας. Γράψανε έξω από τα σπίτια μας, μία φασιστική οργάνωση. Μας παρακολουθούν διάφοροι περίεργοι τύποι. Άμα θέλουν να έρθουν με στολές. Δεν ξέρω τι θα κάνουνε». 

Στις 7 Νοεμβρίου, ο Ρουβίκωνας είχε καταγγείλει πως άγνωστοι έγραψαν φασιστικά συνθήματα κάτω από τα σπίτια δύο μελών του, ανάλογα με αυτά που είχαν γραφτεί στο στέκι του Ρουβίκωνα, στη Φιλοσοφική Σχολή. 

«Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω απο το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά απο λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουώμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους. Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε απο τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά από μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας από αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα», έγραψε μετά το περιστατικό στο Facebook, η αναρχική συλλογικότητα.

Ελλάδα
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
«Εδώ λέμε τα δικά μας τα προβλήματα και δεν μας ακούνε» απάντησε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς. Πηγή: www.lifo.grΠου απάντησε ; Στον Ρουβίκωνα, ζητώντας προφανώς κατανόηση και παρηγοριά.... Εμείς τώρα σαν πολίτες, μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς με τέτοια Αστυνομία ;Αλήθεια, εκείνον τον χωρίς στολή ρέκτη του φραπέ "αστυνομικό¨" της πρεσβείας που επιτέθηκε ο Ρουβίκωνας, τι τον κάνανε ; H ΕΔΕ δεν ολοκληρώθηκε ακόμη ; ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ;Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ πάντως, προφανώς αισθάνεται ότι είναι ευχαριστημένος με την αποτελεσματικότητα του Σώματος και δεν παραιτείται. Όπως και ο συνάδελφός του στο Μάτι ήταν ευχαριστημένος ότι όλα είχαν γίνει σωστά και οι καμένοι οφείλονταν σε μοίρα κακιά.Τελικά, δεν ξέρεις πόσο πιάνουν τόπο τα λεφτά μας για την πληρωμή να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο τα Σώματα Ασφαλείας.
Με εξαίρεση την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Μάτι, αν θες μπορείς να μας πεις ποιος θα ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος αντίδρασης των αστυνομικών στην πρεσβεία και στην γειτονιά τους; Φυσικά περιμένω να ακούσω μια πρόταση προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα και όχι στην πραγματικότητα κάποιας σοβαρής χώρας. Τι θα έπρεπε να κάνουν ώστε να αξίζουν τα λεφτά μας και την επόμενη μέρα να μην είναι φυλακή οι αστυνομικοί και να μην καίγεται η χώρα από διαδηλώσεις έχοντας τους πολιτικούς όλους στα τηλεοπτικά παράθυρα να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία τους. (των αστυνομικών)
Το εξαντλήσαμε το θέμα, όταν έγινε το περιστατικό στην πρεσβεία.Ανατρέξτε εκεί.https://www.lifo.gr/now/greece/208043/salos-me-ton-astynomiko-poy-den-antidra-katholoy-kata-tin-efodo-toy-royvikona-stin-presveia-toy-iran#comment
Να συμπληρώσω :Σίγουρα δεν ζούμε σε μια σοβαρή χώρα. Αυτό φαίνεται και από τους βουλευτές που εκλέγουμε - αδιακρίτως χρώματος, στην πλειοψηφία τους ανεπάγγελτοι που ψάχνανε μισθό ή "πρόσωπο" στην κοινωνία. Προσέξτε, δεν λέω κόμματα, λέω βουλευτές. Τα κόμματα είναι απλά η οργανωτική ομπρέλα. Για αυτό και εύκολα πηδάνε από το ένα κόμμα στο άλλο. Π.χ. αυτός ο κύριος που φώναζε μαζί με τους ταξιτζήδες "να καεί, να καεί το @@@δέλο η Βουλή". Και δεν έτρεξε τίποτε, ακόμη τον πληρώνουμε με τους φόρους μας να "βουλεύεται" ο επίορκος και χαμηλότατου ήθους "κύριος". Η ευθύνη βέβαια για αυτό ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ.Δεν πρέπει λοιπόν να το δεχθούμε αυτό μοιρολατρικά - και για τους αστυνομικούς και για τον βουλευτή - και να μην αγωνιζόμαστε να γίνουμε μια σοβαρή χώρα.ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι καιροί που ζούμε στην Ελλάδα μας φθείρουν κρατώντας άμυνα αντί να δημιουργούμε, αλλά ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. Γιατί δεν κάνουμε ΣΟΒΑΡΗ χρήση του θεμελιώδους δικαιώματος της δημοκρατικής ψήφου και ενώ "πετάμε την ψήφο στα σκυλιά", μετά παραπονιόμαστε.Όποιος λοιπόν δεν αντιδρά σε τέτοιες καταστάσεις, είναι μεν δικαίωμά του, αλλά - αν έχει παιδιά -, ας ξέρει ότι θα τα αφήσει να ζήσουν σε μια χώρα που ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΑ. ΉΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΟΔΟΥΛΗ".ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΔΟΥΛΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ.