Σύλληψη άνδρα που ανέβασε σε chat πορνογραφικό βίντεο με ανηλίκους

Σύλληψη άνδρα που ανέβασε σε chat πορνογραφικό βίντεο με ανηλίκους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας άνδρας που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.E.C.C. (National Child Exploitation Coordination Centre) που εδρεύει στον Καναδά.

Κάνοντας χρήση ειδικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, ο δράστης μεταφόρτωσε σε ομαδική συνομιλία βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων.


Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και ακολούθησε εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα από τη ΔΗΕ, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικιακή διαδικτυακή σύνδεση που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο ο είχε αποθηκευμένο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη.


Ο άνδρας οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελία, ο οποίος παρέπεμψε σε ανακριτή.


Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM