Υπόθεση Κατσίφα: Στην Αλβανία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για τις έρευνες

Υπόθεση Κατσίφα: Στην Αλβανία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για τις έρευνες Facebook Twitter
0

Ένας αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας θα μεταβεί, σήμερα, στην Αλβανία, για να ενημερωθεί για τις έρευνες γύρω από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή» ο αξιωματικός θα συνεργαστεί με την αλβανική αστυνομία και θα λάβει «όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες» σχετικά με την έρευνα για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 35χρονος ομογενής, στις 28 Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες. 

Χθες, ο εισαγγελέας των Τιράνων αρνήθηκε την παράδοση της σορού στην οικογένεια Κατσίφα, ζητώντας μάλιστα από τον πατέρα του ομογενή, Γιάννη Κατσίφα, να μεταβεί στην αλβανική πρωτεύουσα για κατάθεση.

Σχολιάζοντας την τελευταία αυτή εξέλιξη, ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος, δήλωσε ότι «ουδείς γνωρίζει» που αποσκοπεί ο εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» την καθυστέρηση, όπως μετέδωσε το real.gr.

«Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Κατσίφας δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί δεν ήταν παρών. Τι εξηγήσεις να δώσει; Τι ξέρει αυτός ο άνθρωπος; Ποιος εισαγγελέας σκέφτηκε να πάρει από αυτόν κατάθεση; Είναι ένας ηλικιωμένος, πάμφτωχος που δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα», πρόσθεσε ο κ. Γιοβανόπουλος.

Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ζητούν να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους, το συντομότερο δυνατό, ώστε να προχωρήσουν στην κηδεία του.

«Καθυστερούν σκόπιμα»

«Τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Λες και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Γιοβανόπουλος.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η οικογένεια δεν καν παραλάβει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του 35χρονου, «όπως και κανένα άλλο έγγραφο».

Ο συνήγορος της οικογένειας έθεσε μία σειρά από ερωτήματα, όπως το πού είναι το κινητό τηλέφωνο και τα υπόλοιπα προσωπικά αντικείμενα του νεκρού.

Όπως είπε, αν και η Ελλάδα ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες δεν έγινε το ίδιο και από αλβανικής πλευράς. «Δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό», είπε χαρακτηριστικά αποδίδοντας την καθυστέρηση σε σκοπιμότητα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM