«Όχι» του εισαγγελέα Τιράνων στην παράδοση της σορού του Κατσίφα

«Όχι» του εισαγγελέα Τιράνων στην παράδοση της σορού του Κατσίφα Facebook Twitter
2

Ο εισαγγελέας των Τιράνων αρνήθηκε την παράδοση της σορού στην οικογένεια Κατσίφα, ζητώντας μάλιστα από τον πατέρα του ομογενή, Γιάννη Κατσίφα, να μεταβεί στην αλβανική πρωτεύουσα για κατάθεση.

Σχολιάζοντας την τελευταία αυτή εξέλιξη, ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος, δήλωσε ότι «ουδείς γνωρίζει» που αποσκοπεί ο εισαγγελέας χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» την καθυστέρηση, όπως μετέδωσε το real.gr.

«Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Κατσίφας δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί δεν ήταν παρών. Τι εξηγήσεις να δώσει; Τι ξέρει αυτός ο άνθρωπος; Ποιος εισαγγελέας σκέφτηκε να πάρει από αυτόν κατάθεση; Είναι ένας ηλικιωμένος, πάμφτωχος που δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα», πρόσθεσε ο κ. Γιοβανόπουλος. 

Ο δικηγόρος Ευθύμης Ναυρίδης, που επίσης εκπροσωπεί την οικογένεια, προσήλθε νωρίτερα στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί η οικογένεια.

«Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου. 

Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ζητούν να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους, το συντομότερο δυνατό, ώστε να προχωρήσουν στην κηδεία του. 

«Καθυστερούν σκόπιμα»

 

«Τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Λες και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Γιοβανόπουλος.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η οικογένεια δεν καν παραλάβει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του 35χρονου, «όπως και κανένα άλλο έγγραφο».

Ο συνήγορος της οικογένειας έθεσε μία σειρά από ερωτήματα, όπως το πού είναι το κινητό τηλέφωνο και τα υπόλοιπα προσωπικά αντικείμενα του νεκρού.

Όπως είπε, αν και η Ελλάδα ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες δεν έγινε το ίδιο και από αλβανικής πλευράς. «Δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό», είπε χαρακτηριστικά αποδίδοντας την καθυστέρηση σε σκοπιμότητα.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Γιατι να νοιαστει ο Αλβανος εισαγγελεας για την οικογενεια του νεκρου?Εδω στην ιδια του τη χωρα καταγωγης υπαρχουν ανθρωποι που τον διεγραψαν και το χαρακτηρισαν απλα σαν εθνικι που του αξιζε να πεθανει...Τον εξισωσαν με Μακεδονικες μειονοτητες γηπεδικους χουλιγκανισμους μεχρι και εμποριο ναρκωτικων του φορτωσαν ξεχνοντας να πουν οτι αθωωθηκε... Πραγματικα απο τους Αλβανους καταλαβαινω οτι θελουν να κουκουλωσουν καταστασεις , σιγουρα θα μπορουσε να αποφευχθει ο θανατος .Εδω ομως στη χωρα του, εδω ειναι που ποναει περισσοτερο, δεν θα ηθελα να ειμαι μελος της Ελληνικης μειονοτητας στη Β. Ηπειρο ...
Ο διακαής φόβος να μην μας πούνε εθνικιστές έχει οδηγήσει στο να μας φτύνουν και να λέμε ότι βρέχει.Η τοποθέτηση του Κατσίφα σε ένα αποστειρωμένο κενό ιστορίας (με το παράξενο ερώτημα "και τι σχέση έχει η ιστορία;") είναι ο αντίποδας της ΧΑ που ανατρέχει στην "ελληνικότητα" χιλιάδες χρόνια πίσω. Είναι απογοητευτικό να το συζητάμε κι όλας.Το πρόβλημά μου με την υπόθεση του Κατσίφα αφορά αποκλειστικά και μόνο την αντιμετώπισή του θέματος στο εσωτερικό.