Έντονη αντίδραση από την αμερικάνικη κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη νέα άδεια στον Δημήτρης Κουφοντίνα. 

 

«Καταδικάζουμε έντονα την πρόσφατη χορήγηση άδειας στον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου μελών του προσωπικού της αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

 

Αυτή είναι μια ντροπιαστική αδικία για τις οικογένειες των θυμάτων - οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κάνουν διακοπές από τη φυλακή» αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter η εκπρόσωπος αμερικάνικου ΥΠΕΞ, Χέδερ Νόιερτ.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αντιδρούν ύστερα από άδεια που δίνεται στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για τη δράση τους ως μέλος της «17 Νοέμβρη». 

 

Την περασμένη Κυριακή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έλαβε την τέταρτη άδεια εξόδου του από τις αγροτικές φυλακές Βόλου, όπου έχει μεταφερθεί και κρατείται εδώ και λίγους μήνες.

 

Είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στο Βόλο την Παρασκευή το πρωί, μετά την ολιγοήμερη άδεια εξόδου που ενέκρινε το αρμόδιο Συμβούλιο των φυλακών Βόλου.