Καταγγελία για διπλοθεσία υπαλλήλου στο δήμο Θεσσαλονίκης- Τι απαντά η διοίκηση

Καταγγελία για διπλοθεσία υπαλλήλου στο δήμο Θεσσαλονίκης- Τι απαντά η διοίκηση Facebook Twitter
0

Σε καταγγελία για διπλοθεσία στον δήμο Θεσσαλονίκης προχώρησε ο ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κουράκης, με τον δήμο να κάνει λόγο για «σύννομη νομοθεσία». 

Συγκεκριμένα κατήγγειλε τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου πως μόνιμος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης προσελήφθη παράλληλα και ως έκτακτο προσωπικό, στις αρχές Σεπτεμβρίου, κάτι που η διοίκηση χαρακτήρισε «σύννομη» διαδικασία, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ο Ανδρέας Κουράκης υποστήριξε πως με τη συγκεκριμένη καταγγελία επιχείρησε «να προστατευτεί η διοίκηση και ο υπάλληλος από περιπέτειες που θα έχουν μπροστά τους. Η πολυθεσία στον δημόσιο τομέα απαγορεύεται».

«Ένας εν ενεργεία μόνιμος υπάλληλος που δουλεύει σε μια διεύθυνση του δήμου Θεσσαλονίκης, έκανε τα χαρτιά του και προσελήφθη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, στην καθαριότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνεται διπλό μισθό ενώ απαγορεύεται», είπε ο κ. Κουράκης.

Για τη συγκεκριμένη καταγγελία, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, επικαλούμενος στοιχεία από το Γραφείο Προσωπικού είπε πως «η διαδικασία είναι σύννομη» και πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος ο οποίος είναι πατέρας έξι παιδιών «έκανε χρήση του δικαιώματος του για πολυθεσία λόγω πολυτεκνίας, σύμφωνα με τον νόμο 1256 του '82. Η μόνη εξυπηρέτηση που θα του γίνει είναι να μην συμπίπτουν οι βάρδιες του, ενώ θα κριθεί εάν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του».

Ο κ. Κουράκης υποστήριξε πως η «διαδικασία δεν είναι σύννομη, όπως λέει η διοίκηση αλλά παράνομη» καθώς η νομοθεσία αφορά «μόνο τους συνταξιούχους πολυτέκνους και όχι τους εν ενεργεία υπαλλήλους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM