Σύζυγος Παπαντωνίου: Αδιανόητο που μας κατηγορούν - Ο Γιάννος είναι ακέραιος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύζυγος Παπαντωνίου: Αδιανόητο που μας κατηγορούν - Ο Γιάννος είναι ακέραιος (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δηλώσεις, μέσα από την φυλακή, έκανε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Κουράκου, που κατηγορείται, όπως και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, για οικονομικό έγκλημα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, κα Κουράκου χαρακτήρισε «τραγικό» αυτό που συμβαίνει, προσθέτοντας ωστόσο πως για την προφυλάκιση τους δεν έχει «θυμό προς το όλο "σύστημα"».

«Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι ένας άνθρωπος ακέραιος. Έχει ασκήσει διοίκηση αξιοκρατικά. Ποτέ δεν μπήκε σε τέτοιες διαδικασίες και πάντα έλεγαν γι'αυτόν "Ο εύπορος τι δουλειά έχει στο ΠΑΣΟΚ". Ποτέ δεν μπήκε σε τέτοιες συνδιαλλαγές», τονίζει.

«Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι μια προσωπικότητα που δεν μπορεί κανείς, ακόμη και σήμερα να ξεπεράσει. Είναι αξεπέραστος», προσέθεσε.Γ

Η κα Κουράκου πρόσθεσε ότι o Γιάννος Παπαντωνίου λειτουργούσε πάντα αξιοκρατικά και μόνο και πως «δεν υπάρχει άνθρωπος που να πει το αντίθετο»: «Πάντα με μέτρο λειτουργήσαμε σε όλη μας τη ζωή και δεν προκαλέσαμε».


Όπως ισχυρίστηκε η ίδια, εάν τα χρήματα ήταν προϊόν συνδιαλλαγής ή άλλης πηγής, ο Γιάννος Παπαντωνίου θα μπορούσε να μην τα καταθέσει σε τράπεζες.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι ο τρόπος κινήθηκαν τα χρήματα ήταν παράτυπος. «Βεβαίως υπάρχει παρατυπία, αλλά αυτό που μας κατηγορούν είναι αδιανόητο. Δεν μπορούσε ποτέ να πάει το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο».

O Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορείται ότι έλαβε παράνομες αμοιβές για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003 και προέβη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τις δικαστικές αρχές να έχουν εστιάσει στην νομιμοποίηση 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ